Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Στα προβλήματα των αγροτών δεν έχουν θέση οι φασίστες, μόνο ο δικός τους αγώνας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας θεωρεί δίκαια και απολύτως δικαιολογημένη την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών της Ημαθίας που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Κουλούρας και αγωνίζονται για να πληρωθούν την παραγωγή τους που την έχουν παραδώσει εδώ και ...

επτά μήνες.
Αγωνίζονται να μειωθεί το κόστος παραγωγής που σήμερα είναι απαγορευτικό και οδηγεί σε ερήμωση της υπαίθρου και το ξεπούλημα του αγροτικού κλήρου στους κατόχους του πλούτου.
Αγωνίζονται για να παραμείνουν στη γη τους αλλά τα μέτρα που ψηφίζει η εντεταλμένη τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) τους αναγκάζει να τα εγκαταλείψουν.
Αγωνίζονται για αξιοπρεπή διαβίωση και να μην λυμαίνονται τον κόπο τους οι επιτήδειοι και οι κρατικοδίαιτοι βιομήχανοι του χώρου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας είναι στο πλευρό των αγροτών και με τις δυνάμεις της υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά τους.
Ωστόσο, το αυτονόητο δίκιο τους δεν μπορεί να τους οδηγεί σε "εγκληματικά" ολισθήματα. Δεν μπορεί να δέχονται την πολιτική στήριξη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής που με τα ρατσιστικά της κηρύγματα και το φασιστικό της μένος στρέφεται εναντίον των συμφερόντων των αγροτών.
Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί και πολύ περισσότερο αποδεκτοί οι νεοναζιστές βουλευτές της Χ.Α από τους αγανακτισμένους αγρότες στο όνομα της πιθανής διαμεσολάβησής τους ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους.

Τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται με σουγιάδες και στιλέτα ούτε με φασιστικούς τραμπουκισμούς ούτε με ρατσιστικά πογκρόμ. Λύνονται με συντεταγμένους αγώνες και ταξική συνείδηση. Οι φασίστες είναι εχθροί των αγροτών και όλων των εργαζόμενων και πιστά εργαλεία του συστήματος που σήμερα ευρισκόμενο σε κρίση τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καταδικάζει τη σπέκουλα των φασιστών της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκαν με το αποκρουστικό τους παρουσιαστικό φωνάζοντας τα γνωστά τους φασιστικά και ρατσιστικά συνθήματα στον κόμβο της Κουλούρας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ξαναθυμηθούν οι παλιοί και ας μάθουν οι νεότεροι όλο εκείνο το μεταναστευτικό ρεύμα, κυρίως στη Γερμανία, της δεκαετίας του 60-70. Χάθηκαν τόσα εργατικά χέρια που αντί να μείνουν εδώ και να προσφέρουν αναγκάστηκαν να φύγουν σε άλλους τόπους. Έτσι ευημερούσε και αναπτυσσόταν η άλλη Ευρώπη και τα χωριά ερήμωναν. Ας πουν στους νεότερους την ληστεία που γινόταν από τους βιομήχανους στην παραγωγή που παρέδιδαν.Όταν η κλούβα ζυγιζε 22 κιλά και αυτοί πλήρωναν για 13-14. Με τις πλάτες της Χούντας λήστευαν οι καρχαρίες τον κόπο και το βιος τους. Έτσι μπας και ξυπνήσουν μερικοί.