Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μπατσαρά, Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος: Τα μηνύματα, οι μπαρούφες και η πραγματικότητα

 
Εκλέχτηκαν με μια εντελώς διαφορετική ρητορική και υποσχεσιολογία από αυτή που εφαρμόζουν τώρα ως κυβερνητικοί βουλευτές. Ζήτησαν και πήραν την ψήφο του Ημαθιώτικου λαού στο όνομα της αντιμνημονιακής κριτικής που ασκούσαν προεκλογικά και δεσμεύονταν με παχιά λόγια ότι θα δουλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του νομού και το σταμάτημα της εξαθλίωσης των κατοίκων του.
 
Και τώρα; Τι κάνουν τώρα; Ευχολόγια κάνουν. Και αυτό φαίνεται από τις ευχές που στέλνουν όλοι οι πολιτικοί τέτοιες μέρες και...
δείχνουν, όσο να πεις, ένα τμήμα της  προσωπικότητάς τους.
 
Γεωργία η σύμβουλος, με γουναρικό
σκέφτεται καλύτερα τους φτωχούς
Τι λέει για παράδειγμα στις ευχές της η Γ. Μπατσαρά; Λέει ότι οι ευχές της είναι "ειλικρινείς" και έχουν ως περιεχόμενο την "υγεία", την "αγάπη" και την "αλληλεγγύη". Κι ως εδώ καλά θα πει κανείς αλλά το μήνυμα δε σταμάτησε εδώ. Προχωράει και σε πολιτικό πεδίο και λέει τα εξής η βουλευτίνα που προ ημερών συμβούλεψε τον Σαμαρά πως θα βγούμε από την κρίση. Ναι, μη γελάτε, η Γεωργία έδωσε κατεύθυνση στον Πρωθυπουργό για το δρόμο εξόδου από το σκοτεινό τούνελ. Τί νομίζετε; Ότι μόνο ο Βεσυρόπουλος προκάλεσε το θαυμασμό του Στουρνάρα που έμεινε ενεός με τα όσα είπε στη Βουλή; Όχι βέβαια. Και η Μπατσαρά συμβάλει καθοριστικά.
 
Τι είπε όμως η Γεωργία; Είπε ότι το 2013 να είναι η αφετηρία μιας νέας δυναμικής που θα σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός και την αρχή της ελπίδας την Ελλάδα μας.
 
Να πληροφορήσω την αγαπητή βουλευτίνα ότι ο λαός της Ημαθίας δεν την έστειλε στη Βουλή και δεν πληρώνει με κάτι χιλιάρικα το μήνα για να κάνει ευχές. Την έστειλε στη Βουλή για να βρίσκει λύσει στα προβλήματά του. Κι όπως φαίνεται όχι μόνο λύσεις δε βρίσκει αλλά τα έχουν κάνει ρόιδο με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει. Όσο για τη νέα δυναμική που εύχεται η βουλευτίνα να την πω ότι η μόνη δυναμική που υπάρχει και βαίνει ολοένα και αυξανόμενη είναι αυτή της εξαθλίωσης. Βέβαια, μπορεί η ίδια να μην το αντιλαμβάνεται αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία.
 
Λάζαρος ο Μακεδονομάχος. Ο διάδοχος του Ψωμιάδη
Αφήνουμε την Μπατσαρά και ερχόμαστε στον Τσαβδαρίδη. Προ κάποιων μηνών η εφημερίδα του Μαρινάκη, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, είχαν γράψει ότι ο Σαμαράς τον σκέφτεται για να τον κάνει υπουργό. Ο καιρός πέρασε, ανασχηματισμός δεν έγινε αλλά ο Λάζαρος παραμένει αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να συμβεί. Εξ άλλου, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του είναι σαφής: "Το 2013 θα είναι δημιουργική πρόκληση για όλους εμάς τους Ημαθιώτες. Με αισιοδοξία και εργατικότητα θα τα καταφέρουμε." λέει και στέλνει το μήνυμα στον Σαμαρά ότι είναι έτοιμος για σκληρή δουλειά όταν τον καλέσει.
Ο Λ. Τσαβδαρίδης εμφανίζεται πιο συγκρατημένος από την Γ. Μπατσαρά και δεν αναφέρεται ούτε σε "ελπίδες" ούτε σε "αφετηρίες". Δείχνει ότι είναι έμπειρος και δεν εκτίθεται τόσο πολύ.
 
Ο Απόστολος με τον κουμπάρο του Αντώνη του πρωθυπουργού
Τέλος, ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος είναι μέσα στη χαρά. Γράψανε και γι αυτόν στην εφημερίδα του Μαρινάκη, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και ποιος τον πιάνει. Έγραψε η εφημερίδα ότι ο ίδιος ο Στουρνάρας έπαθε πλάκα με τα όσα είπε ο "ψηλός" στη Βουλή σε μια ομιλία του και σκέφτεται να το καλέσει να του τα εξηγήσει ώστε να τα κάνει νόμο για να επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου από την κρίση. Και ποιος ξέρει, μπορεί να ζητήσει ο Στουρνάρας από τον Σαμαρά να τον κάνει αναπληρωτή Υπουργό στη θέση του Σταϊκούρα που κακά τα ψέματα, δε γεμίζει το μάτι σε κανέναν.
 
Και τότε, αν συμβεί αυτό θα έχουμε το εξής ευτυχές γεγονός που θα είναι μοναδικό για το νομό Ημαθίας: Θα έχουμε δυο υφυπουργούς που δεν είχαμε ποτέ την τύχη να έχουμε σε καμιά κυβέρνηση από γεννήσεως του ελληνικού κράτους. Μιλάμε για ...μεγάλα μεγαλεία.
 
Ο Απόστολος στο μήνυμά του των Χριστουγέννων, δεν έβγαλε πρωτοχρονιάτικο, αναφέρεται κι αυτός στα τετριμμένα για υγεία κλπ και στέλνει το μήνυμα για σηματοδότηση μιας νέας εποχής για την Ελλάδα και την Ημαθία, για ένα αύριο με λιγότερες αντιθέσεις!!
Βέβαια, δε μας λέει τον τρόπο που θα γίνουν όλα αυτά. Δε φαντάζομαι να πιστεύει ότι με το Μνημόνιο Νο3 που κι αυτός ψήφισε ότι οι αντιθέσεις θα γίνουν λιγότερες. Αν το πιστεύει τότε πιθανόν να υπάρχει θέμα ερμηνευτικής προσέγγισης και θα χρειαστούμε επεξηγήσεις. Και όχι μόνο εμείς αλλά και οι συνταξιούχοι που θα τους μειωθεί κι άλλο η σύνταξη, οι ιδιοκτήτες αγροτικής έκτασης που θα κληθούν να φορολογηθούν για την ιδιοκτησία τους, για το ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο κλπ κλπ.
 
Άντε, καλή χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: