Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Κάπα Research - 1ος ο ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται(;) η διαφορά με τη ΝΔ

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που έγινε για χάρη της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, κατέγραψε υψηλά επίπεδα μη ικανοποίησης των πολιτών από τους δύο βασικούς πόλους του σημερινού πολιτικού σκηνικού, την τρικομματική κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει εκλογές σύντομα και εμφανίζεται...
απαισιόδοξη για το άμεσο μέλλον, θεωρώντας ότι το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012.

Την ίδια ώρα, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 1,1%.

Παρόλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα, και η πλειοψηφία προτιμά μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, παρά μία αντίστοιχη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Τα στοιχεία

Συγκεκριμένα, το 77,3% των πολιτών είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη μέχρι στιγμής πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης. Αντιστοίχως, όμως, το 79,3%είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 58,6% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση,έναντι 28,3% που θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε νέες εκλογές.

Παράλληλα, το 43,6% θεωρεί μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας, έναντι33,5% που θεωρεί ότι καταλληλότερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Στη «μονομαχία» Σαμαρά-Τσίπρα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 46%συγκεντρώνει ο σημερινός πρωθυπουργός έναντι 31,4% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.Όμως το 20,1% απαντά «κανένας από τους δύο».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.

Τέλος, υπέρ του μέτρου της διαθεσιμότητας δηλώνει το 66,7% των ερωτηθέντων(26,7% «κατά»). Το 62,5% είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων (30,3% «κατά») και το 86,6% υπέρ της συγχώνευσης δημόσιων φορέων (7,6% «κατά»).

Η δημοσκόπηση έγινε σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 1.028 ανδρών και γυναικών, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου.



http://www.mediasoup.gr/node/64968

Δεν υπάρχουν σχόλια: