Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή ΕΚΑΜ σε σπίτια Ρομά για παράνομη ηλεκτροδότηση!

Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη το βράδυ, ένοπλοι ΕΚΑΜίτες εισέβαλαν σαν να έκαναν πόλεμο σε σπίτια Ρομά στη Νέα Κίο Αργολίδας και συνέλαβαν 14 άτομα. Η κατηγορία; Ούτε όπλα ούτε κανένας πόλεμος μεταξύ συμμοριών, όπως θα φανταζόταν κάποιος που ακούει για τέτοια εισβολή, αλλά παράνομη λήψη ρεύματος από αγωγούς της ΔΕΗ!

Ο οικισμός Ρομά που βρίσκεται...
αμέσως μετά τη Νέα Κίο Αργολίδας στο δρόμο προς το Άργος αποτελείται από σπίτια που έχουν χτιστεί αυθαίρετα, οπότε η ΔΕΗ δεν χορηγεί ρεύμα. Βέβαια ο κάμπος της Αργολίδας είναι γεμάτος από αυθαίρετα που κατά κάποιο μυστήριο τρόπο έχουν ρεύμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 19 Δεκέμβρη το πρωί, οι Ρομά της περιοχής εξοργισμένοι έκλεισαν την κυκλοφορία στο δρόμο Νέας Κίου - Άργους και στις δύο κατευθύνσεις με αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να ηλεκτροδοτηθούν τα σπίτια κανονικά από τη ΔΕΗ.

Μας έλεγαν ότι έχουν ακόμα και φάρμακα απαραίτητα που χρειάζονται ψυγείο και κινδυνεύουν άνθρωποι, αφού το προηγούμενο βράδυ η αστυνομία είχε κόψει και το ρεύμα από τα σπίτια του οικισμού. Σε συνθήκες παγετού, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους έμειναν χωρίς ρεύμα.

Κάποιος αρχιμπάτσος που ήταν εκεί τους διαβεβαίωσε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, χωρίς όμως να απαντάει αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι. Επίσης τους είπε ότι έχει κλειστεί συναντηση με τον Δήμαρχο Άργους, αρκεί να ανοίξουν το δρόμο.

Οι Ρομά αποφάσισαν να ανοίξουν το δρόμο και να πάνε αυτοκινητοπομπή με κόρνες στο Άργος και να συγκεντρωθούν όλοι μπροστά στο Δημαρχείο, και μια επιτροπή κατοίκων να συναντηθεί με τον Δήμαρχο.

Τελικά όταν έφτασαν εκεί ο δήμαρχος ...απουσίαζε!

Κάποιοι από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικο Μέτωπο Αργολίδας βρεθήκαμε για συμπαράσταση εκεί και κουβεντιάσαμε με τους Ρομά, ενώ ετοιμάζεται κείμενο καταγγελίας του γεγονότος.

Η συνέχεια γνωστή. Το βράδυ το ρεύμα στα σπίτια επανασυνδέθηκε φυσικά και τα πάντα συνεχίζονται κανονικά. Μέχρι την επόμενη επιδρομή των ΕΚΑΜ.


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1444439

Δεν υπάρχουν σχόλια: