Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ - Ατύχησε ο Τσαβδαρίδης με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Γαϊτάνη και το "Μακεδονικό" - Αρκετά με τους εθνικισμούς

Mε τον Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ χαμογελαστός
Θα μπορούσε να γίνει κατανοητή η παρέμβαση του Λ. Τσαβδαρίδη (φωτ. δεξιά) για το λεγόμενο "Μακεδονικό" και την ονομασία της γείτονος χώρας αν δεν συνέβαιναν δυο πράγματα.
Πρώτον, αν ο βουλευτής δεν ανήκε στη ΝΔ που έχει αρχηγό τον Αντ. Σαμαρά. Τον πολιτικό εκείνο που ευθύνεται σχεδόν ολοκληρωτικά για την σημερινή κατάληξη του θέματος της ονομασίας. Το...
υπόλοιπο ποσοστό ευθύνης αντιστοιχεί στον λαϊκιστή ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, για όσους έχουν ακόμα μνήμη στη χώρα αυτή.
Δεύτερον, αν ο βουλευτής δεν ανήκε για σημαντικό διάστημα στο πρόσφατο παρελθόν στο στρατόπεδο του Μητσοτάκη και της Ντόρας που όπως είναι γνωστό ήταν και είναι της άποψης ότι το θέμα του ονόματος πρέπει να λυθεί με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία "σήκωσε" το θέμα αυτό και προ ημερών είχε ασχοληθεί με τα της Θράκης λες και δεν έχει βουλευτές του ιδίου κόμματος η περιοχή εκείνη, θέλοντας ενδεχομένως να δείξει ότι ασχολείται και με μεγάλα, σπουδαία ζητήματα.
Ο κάθε βουλευτής εκτός των τοπικών θεμάτων που πολλές φορές εμπίτπουν στην κατηγορία της ρουτίνας καλό είναι να ασχολείται και με τα "μεγάλα" και αυτά είναι και τα λεγόμενα "εθνικά" θέματα. Ωστόσο, τα εθνικά θέματα απαιτούν βαθειά γνώση, πολύχρονη ενασχόληση και ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και θεώρηση.
Ο Λ. Τσαβδαρίδης με τις ανακοινώσεις του για το λεγόμενο μακεδονικό και για τα της Θράκης εμφανίζει έναν εθνικιστικό λόγο με πολλές ακρότητες που βασίζεται σε συρραφή γεγονότων και "γεγονότων". Καταγγέλει ενέργειες σκοτεινών κύκλων και φτάνει ένα βήμα πριν αποκαλέσει εθνική προδότρια την συνάδελφό του βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννα Γαϊτάνη για τη θέση που διατύπωσε σε εφημερίδα της  γείτονος χώρας.

Αλήθεια, ποια είναι η προσωπική θέση του Λ. Τσαβδαρίδη για το θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας;  Αυτή που αναφέρει στο τέλος της δήλωσής του ότι "Η Μακεδονία είναι μία, αδιαίρετη και Ελληνική;" Τούτο σημαίνει ότι είναι αντίθετος με τον γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος; Και αν ναι, θα διαφοροποιηθεί από την Κυβερνητική πλειοψηφία σε περίπτωση που η θέση της είναι αυτή;

Ποια είναι η θέση της ΝΔ και της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό; Γιατί δεν κάνει μια ερώτηση στη Βουλή ο Λ. Τσαβδαρίδης ώστε να κατ΄ αρχάς να δούμε αν την απαντήσει ο Αβραμόπουλος και μετά να μάθουμε κι εμείς τη θέση της Κυβέρνησης, αν έχει βέβαια;

Όσον αφορά στο αν έχει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ονόματος η αλήθεια είναι μια. Ναι, έχει και είναι και λύση να δοθεί με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ωστόσο, βασικό είναι το ζήτημα της απολοιφής της εθνικιστικής παραγράφου του Συντάγματος της γείτονος που προβλέπει την επέκτασή της ως το Αιγαίο. Σαφής ήταν η θέση του Τσίπρα σχετικά πρόσφατα όταν ρωτήθηκε και απάντησε ότι "
"Εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν να δουν ότι με την άνοδο του εθνικισμού, και από εδώ και από εκεί, ότι η άλλη πλευρά δημιουργεί πραγματικά και υφιστάμενα προβλήματα.
»Αν δεν τεθεί τέρμα σε αυτόν τον αλυτρωτικό θεσμικό προσδιορισμό της γειτονικής χώρας, ποια είναι η έννοια του ονόματος;
»Αν παραμένει ακόμα στο Σύνταγμά τους, ότι στόχος τους είναι η επέκταση στο Αιγαίο, τότε δεν βλέπουμε δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων"

Συνεπώς και συμπερασματικά. Ατύχησε ο Λ. Τσαβδαρίδης. Θέλησε να γίνει "διάσημος" κάνοντας επίθεση στην Γιάννα Γαϊτάνη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ατύχησε διπλά. Γιατί ούτε ένα λεπτό δεν κέρδισε στα τηλεπαράθυρα σε αντίθεση με την συνάδελφό του που βγήκε τηλεφωνικά στον ΣΚΑΙ και τον άφησε στα κρύα του λουτρού επειδή κατάλαβε ότι ήθελε να κάνει το γνωστό του σόου και γιατί στην τελική εκτέθηκε αφού και ο ίδιος δεν ξέρει ποια είναι η σημερινή θέση της ΝΔ για το θέμα. 

14/2/1992, όλος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε για να γίνει το
εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη
Τέλος και έσχατο: Αρκετά πληρώσαμε τους εθνικισμούς και τον λαϊκισμό του Άνθιμου και του Ψωμιάδη και του Σαμαρά και του Ανδρ. Παπανδρέου το 1993. Όλοι αυτοί εγκώβισαν μια χώρα ολόκληρη σε ένα παραλήρημμα χωρίς διέξοδο.
Αρκετά με τους εθνικισμούς ορισμένων κύκλων των γειτόνων. Η λύση μπορεί να βρεθεί χωρίς αυτούς και θα βρεθεί. Γιατί δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τα κράτη το πως θα ονομάζεται ο κάθε άνθρωπος. Η ταυτότητα ενός εκάστου ατομικά και συλλογικά θα την καθορίσει ο ίδιος και κανένα κράτος. Η ταυτότητα είναι προσωπική υπόθεση και δεν μπορεί να την επιβάλει κανένας Ψωμιάδης και κανένας Άνθιμος και κανένας Τσαβδαρίδης και κανένα Γκρουέφσκι και κανένας άλλος εθνικιστής ή υπερπατριώτης από την γείτονα χώρα.

1 σχόλιο:

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ημαθίας είπε...

Παραθέτω επίσης προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, μιας και δεν αναρτήθηκε στο blog σας, την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας για το ίδιο θέμα. Συμφωνούμε πως εκτός από το όνομα εξίσου σημαντικό είναι να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές από το σύνταγμα των Σκοπίων. Για το θέμα της ονομασίας της FYROM ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει και θέση και λύση, που να είχε υιοθετηθεί δε θα είχμαε οδηγηθεί στη σημερινό τέλμα. Αλλού λοιπόν να αναζητήσει τις ευθύνες ο κ. Τσα βδαρίδης.
Η ανακοίνωσή μας έχει δημοσιευθεί στο παρακάτω link: http://syrizaimathias.blogspot.gr/2012/12/fyrom.html


Στην ηγεσία της ΝΔ να αναζητήσει ο κ. Τσαβδαρίδης τις ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM

Βέροια, 19/12/2012

Φαίνεται πως ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι τόσο απασχολημένος με την ψήφιση των μνημονίων, των χαρατσιών, των φόρων, των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και των απολύσεων που δε βρήκε χρόνο να ενημερωθεί για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM.

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι η πάγια θέση του κόμματός μας αναφορικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα είναι σαφής: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Τον πληροφορούμε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM. Στην ηγεσία του κόμματός του και στους εθνικιστικούς ακροβατισμούς του κ. Σαμαρά να αναζητήσει ο κ. Τσαβδαρίδης τις ευθύνες που οδήγησαν το ζήτημα των Σκοπίων σε αδιέξοδο. Εάν οι κυβερνήσεις είχαν υιοθετήσει τις θέσεις μας για το Σκοπιανό δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση, όλος ο πλανήτης να ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία» κι η Ελλάδα να εκλιπαρεί να αποδεχθούν οι Σκοπιανοί εκείνο που ο Σαμαράς αναθεμάτιζε τις εποχές της ΠΟΛ.ΑΝ., δηλαδή τη σύνθετη ονομασία!

Επιπρόσθετα, κ. Τσαβδαρίδη, αποτελεί ύβρη και αναίδεια προς το λαό μας το πολιτικό προσωπικό που εκχώρησε την εθνική μας ανεξαρτησία στην τρόικα και έθεσε τη χώρα μας σε καθεστώς επιτροπείας στους δανειστές, εκείνοι που μετέβαλαν με τις ολέθριες μνημονιακές τους πολιτικές την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και αποικία χρέους με υπαγωγή μάλιστα στο αγγλικό δίκαιο, να προβαίνουν σε δηλώσεις πατριδοκαπηλίας.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, κ. Τσαβδαρίδη.

Το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας