Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Στα εργοστάσια και με εργάτες η Δ. Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ- Τι είπε

Η Δ. Χαραλαμπίδου στη Νάουσα*
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νάουσας με επικεφαλής την Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου πραγματοποίησε επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και συζήτησε με τους εργαζόμενους εκεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της...
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΠΟΕ – ΔΕΥΕ). Ο πρόεδρος κ. Δραγκόλας Παύλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις περικοπές στο εισόδημά τους, ύψους 65%, που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από την εφαρμογή των μνημονίων και εξέφρασε τους φόβους του για την ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέφρασε την σφοδρή και κάθετη αντίθεσή της στις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις και δήλωσε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας.
Στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συναντήθηκε με τους απολυμένους εργαζόμενους της Κλωνατέξ οι οποίοι αντιμετωπίζουν  τις περικοπές του 3ου Μνημονίου, αφού με αυτό καταργούνται οι δύο νόμοι 3460/2006 και 3660/2008 με τους οποίους προβλεπόταν η καταβολή ειδικής επιδότησης από τον ΟΑΕΔ στους απολυμένους εργαζόμενους των κλωστηρίων Νάουσας. Οι απολυμένοι που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάνω από 57 χρονών, έχουν πάνω από 9000 ένσημα φτάνοντας τα 11.400 και δεδομένου του ύψους της πραγματικής ανεργίας στην Νάουσα που υπερβαίνει το 50%, ζητούν να συνταξιοδοτηθούν.
Η βουλευτής υποσχέθηκε την ισχυρή παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο ραντεβού που έχουν οι κλωστοϋφαντουργοί με τον Υπουργό Εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην συνέχεια ακολούθησε περιοδεία στο Εργοστάσιο “Βαρβαρέσου” και στην Οινοποιεία Μπουτάρη στην οποία υπάρχουν καθυστερήσεις δεδουλευμένων και συζήτηση με τους εργαζόμενους.
Επόμενη στάση της περιοδείας αποτέλεσε το χωριό Άγιος Γεώργιος όπου διενεργήθηκε συζήτηση με τους αγρότες για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις μνημονιακές πολιτικές, τα καρτέλ των εμπόρων αλλά και την έλλειψη σοβαρής ανεξάρτητης αγροτικής πολιτικής προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών της χώρας.
 Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση “Ε. Παπαδόπουλος – Ν. Παγούρας ΑΒΕΕ” που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Η περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελεί κλασσικό παράδειγμα «έξυπνου» επιχειρηματία που αφού επιδοτήθηκε από το ελληνικό κράτος και την Ε.Ε. μετέφερε έπειτα την δραστηριότητά του στην Βουλγαρία. Μάλιστα, αφού επιδοτήθηκε και εκεί επέστρεψε στην Ελλάδα, αφήνοντας απλήρωτους τους Βούλγαρους εργαζόμενους, ενώ σήμερα βρίσκονται απλήρωτοι και οι Έλληνες εργαζόμενοι. Ενδεικτικό είναι ότι η μέση οφειλή της επιχείρησης είναι 30.000-35.000 Ευρώ στον κάθε εργαζόμενο.
Η βουλευτής εξέφρασε την συμπαράστασή της και δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στην Βουλή. 

*η φωτογραφία από τον ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ  

           

Δεν υπάρχουν σχόλια: