Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Χειροκρότησαν τον Άνθιμο μέσα στο Ναό του Αγίου Ανδρέα όταν αυτός έπλεκε το εγκώμιο του Α. Σαμαρά...

Το χειροκρότημα μέσα στο Ναό μετά από ένα κήρυγμα που διήρκεσε πολύ ώρα. "Το χειροκρότημα στο Ναό, είναι κάτι που ξεκίνησε απο τη Θεσσαλονίκη" είπε ο Άνθιμος και συμπλήρωσε "αλλά αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία που δεν προλαβαίνω να σας την πω τώρα".
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε συγκινημένος απο το γεγονός ότι βρίσκεται στην Πάτρα κοντά στην πατρίδα του καθώς όπως είπε η καταγωγή του...
είναι από ένα χωριό κοντά στον Πύργο της Ηλείας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα
Δήλωσε πως έχουν γίνει «ερείπια» από την προσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που έχουν για το μέλλον της χώρας.
Ο Μητροπολίτης τα έβαλε και με όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Θυμήθηκε τα χρόνια της Κατοχής που έζησε και ο ίδιος ως παιδί και αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες λέγοντας ότι η Εκκλησία εξαντλεί κάθε περιθώριο για να βοηθήσει.
Ο Άνθιμος είπε επίσης ότι κινδυνεύουμε από τη Θράκη, απο το Καστελόριζο, από τους Τούρκους και από τους Σκοπιανούς, αλλά και απο τους Τσάμηδες που θέλουνε την Άρτα και την Πρέβεζα και λένε ότι είναι Αλβανικά εδάφη.
Είναι ευθύνη όλων μας, από τον πρώτο έως τον τελευταίο πολίτη να βοηθήσουμε ώστε να σταθεί η πατρίδα μας όρθια, είπε.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος ο οποίος είπε ότι με τη χάρη του Αγίου, της Παναγίας και του Χρηστού, θα βγούμε απο την κρίση και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Στη συνέχεια ο Άνθιμος ζήτησε απο τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί το "Υπερμάχω".


http://www.attacktv.gr/news/Pages/view.aspx?nID=2057

Δεν υπάρχουν σχόλια: