Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Ο Κάκαρης στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εντάσεις και γκρίνιες

H ένταξη του δημοτικού συμβούλου Βέροιας Γιώργου Κάκαρη στον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ τις προηγούμενες μέρες και η ταυτόχρονη υποψηφιότητά του και άμεση ανάδειξή του σε αντιπρόσωπο στην τριήμερη συνδιάσκεψη του κόμματος προκάλεσε συζητήσεις αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Η απόφαση του δημοτικού συμβούλου που, η ως τώρα πολιτική του πορεία ήταν συνυφασμένη με το ΠΑΣΟΚ, ήταν...
 προαποφασισμένη μιας και εδώ και αρκετό καιρό είχε διαφοροποιηθεί τόσο από την πολιτική του κόμματος αυτού.


Η ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προκάλεσε συζητήσεις κυρίως από τους πρώην “συντρόφους” του και αρκετοί ήταν αυτοί που άφησαν με κακεντρεχή σχόλια να διαφανεί η αντίθεσή τους. Έσπευσαν να του αποδώσουν προσωπικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι ο Γ. Κάκαρης θα είναι ένας εκ των υποψηφίων βουλευτών στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν αυτές για να σηματοδοτηθεί η διεύρυνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λεγόμενο Πασοκογενή χώρο.

Η κίνηση Κάκαρη προφανώς και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε έγινε σε συνενόηση με ορισμένα από τα στελέχη της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την αντίδραση άλλων στελεχών που αγνοούσαν την εξέλιξη αυτή και διαφώνησαν με την κίνηση του “νεοφερμένου” στελέχους να λειτουργήσει με έναν τρόπο που δεν προσιδιάζει με τα χαρακτηριστικά του χώρου. Πιο συγκεκριμένα, αποδίδουν στον Γ. Κάκαρη συμπεριφορά προσωπικής προβολής διότι στην πρώτη του ανακοίνωση για την ένταξή του στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλούσε σε προσωπικά ραντεβού τους συμπολίτες του στα γραφεία του κόμματος στη Βέροια για να γνωριστούν και να συζητήσουν.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βέροιας στην τριήμερη συνδιάσκεψη ήταν άκρως θετικό για τον Γ. Κάκαρη. Αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς, μόλις τρεις πίσω από τον πρώην γραμματέα της ΝΕ Δ. Χαμπίδη. Αυτό που έκανε εντύπωση και κατά πληροφορίες προκάλεσε και μια μικρή ένταση ήταν το γεγονός ότι ο νυν γραμματέας της ΝΕ κ. Καραγιάννης αναδείχτηκε τρίτος, πίσω δηλαδή από τον “νεοφερμένο”. Αυτό το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα που θεώρησε ότι παίχτηκε εις βάρος του ένα παιχνίδι εντυπώσεων.

Είναι φανερό ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα έχει τέτοια φαινόμενα και παρόμοιες εξελίξεις. Είναι προφανές ότι η είσοδος πολιτών και πολιτικών, τοπικών στελεχών στις οργανώσεις του κόμματος θα ανατρέψουν τις υπάρχουσες ισορροπίες και θα προκαλέσουν αναταράξεις. Εξ άλλου, τι κόμμα εξουσίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αν δεν έχει τέτοια ...γούστα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ !!! όλες οι αμαρτίες συχωρούνται!!! Είπαμε όμως οι αμαρτίες, εδώ βλέπω πώς συχωρούνται και οι μαλακίες!!!!