Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Είμαστε...

μαζί τους, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε μια από τις πιο μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, απέρριψαν τις μειώσεις μισθών από 8,5 έως 11% και την ανατροπή των δικαιωμάτων τους. Με αποφασιστικότητα και συναδελφικότητα αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης. Στηρίζουμε τη στάση τους και την αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν με τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργιακές αποφάσεις τους.

Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, στόχοι λεηλασίας του ελληνικού λαού. Φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία για την κοινωνία, κέρδη και ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Ikea International», αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκόσμια, ενώ και στην Ελλάδα τα κέρδη της αυξάνονται, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, παρά την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και τα κέρδη της, βγαίνουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων που δουλεύουν στις σύγχρονες γαλέρες των μεγάλων εμπορικών κολοσσών. Αντίστοιχες εταιρείες με το IKEA βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πιο ισχυρών καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτό και στην πρώτη γραμμή των πιο εξοντωτικών συνθηκών εργασίας.

Για μας, όμως, το IKEA μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα αγώνα και νίκης για τον κόσμο της εργασίας. Για αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε πλάι στους αγωνιζόμενους. Ο δρόμος της ταξικής αναμέτρησης και της κλιμάκωσης των αγώνων περνάει μέσα από τα χέρια των ίδιων των εργαζομένων που συχνά βρίσκουν απέναντι τους υποταγμένες ηγεσίες σαν το ΔΣ του σωματείου τους που τους καλεί σε αναστολή του αγώνα και αποδοχή των όρων της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, το σύνολο του εργατικού κινήματος και των αγωνιζόμενων κλάδων πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα στο ΙΚΕΑ. Ακόμα περισσότερο χρειάζεται η ενότητα όλων για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, η πάλη ενάντια στην τρόικα, τη συγκυβέρνηση και την εργοδοσία.

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: