Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στον Δένδια οι υπογραφές της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Μ. Κυπραίο

Ο Μανώλης Κυπραίος (στο μέσον) μαζί με μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας στην ακτιβιστική δράση τους
έξω από τον σταθμό μετρό Κατεχάκη
Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση διερεύνησης του τραυματισμού του

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ολοκληρώθηκε η (απολύτως ειρηνική) δράση των ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον σταθμό μετρό Κατεχάκη, με σύνθημα «Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι κωφή;».

Αφορμή η παράταση της... εκκρεμότητας της διερεύνησης της υπόθεσης τραυματισμού του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε οριστικά την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ που εκτοξεύθηκε εναντίον του, ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου 2011.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε δεχθεί λίγο νωρίτερα τον ίδιο τον Μανώλη Κυπραίο μαζί με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας και παρέλαβε τις 16.000 υπογραφές στο κείμενο διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών για την υπόθεση.

Φαίνεται, όμως, ότι η Αστυνομία δεν είχε... πειστεί για τις ειρηνικές προθέσεις των διαμαρτυρομένων, αφού φρόντισε να έχει σε ετοιμότητα "κλούβες" και διμοιρίες στην πύλη του υπουργείου, ενώ αρκετοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν από κοντά όλη τη διαδικασία της δράσης και παρέμειναν στο σημείο και μετά την αποχώρηση μέχρι και του τελευταίου ακτιβιστή.

Παρά την αστυνομική επιφυλακή όλα κύλησαν με απόλυτη ηρεμία, όπως ταίριαζε άλλωστε σε μια διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: