Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση "βόμβα" της Αντιπολίτευσης- Νέα στοιχεία

Είχαμε γράψει προ ημερών για ένα θέμα που όταν δημοσιοποιηθεί θα προκαλέσει αναταράξεις στο δήμο Αλεξάνδρειας. Ένα θέμα που είναι στη διάθεση της παράταξης Γκιόνογλου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θέσει ενώπιον των δημοτικών συμβούλων στην προσεχή συνεδρίαση του σώματος.

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ ώστε να το παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο αλλά η...
 αλήθεια είναι ότι βρήκαμε κλειστές πόρτες δείγμα της τακτικής της παράταξης που θέλει τρόπω τινά να “αιφνιδιάσει” τη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αφού πιστεύει ότι το συγκεκριμένο θέμα που θα αποκαλύψει είναι ικανό να δημιουργήσει μείζον θέμα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το όλο ζήτημα πλην όμως δεν έχουμε στην κατοχή μας το συνολικό θέμα με όλα τα στοιχεία του.

Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή μας και αναμένουμε την πλήρη δημοσιοποίηση ώστε να μάθουμε κι εμείς το θέμα στην απόλυτη έκτασή του.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε ως πρώτο δεδομένο είναι ότι το θέμα αυτό ήδη είναι στα χέρια του Εισαγγελέα της Βέροιας στον οποίο έχουν προσφύγει πολίτες που θεωρούν ότι θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα και ζήτησαν την επέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη, που κατά την άποψή τους, υπέστησαν.

Στα χέρια του Εισαγγελέα βρίσκεται η αναφορά τους υπογεγραμμένη βέβαια, που εξιστορεί τα γεγονότα. Η αναφορά αυτή βρίσκεται και στην κατοχή της παράταξης Γκιόνογλου και αυτό είναι ένα από τα “κρυφά” όπλα της που θα παρουσιάσει στην ερχόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι δεν πρόκειται για μια πράξη, για ένα μεμονομένο γεγονός αλλά, κατά δήλωση ενός εκ των θιγέντων, πρόκειται για πολλαπλή επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Χαρακτηριστική είναι η φράση που μετέφερε ο καταγγέλων ότι του είπε ο εισαγγελέας όταν προσέφυγε σ΄ αυτόν και είναι: “Κι εσύ το ίδιο πρόβλημα; Είσαι η πέμπτη περίπτωση με το ίδιο αντικείμενο”. Δεν είμαστε σε θέση να το εξακριβώσουμε αν είναι η πρώτη ή η πέμπτη περίπτωση αλλά θεωρούμε βεβαία την αναφορά της φράσης αυτής στην ερχόμενη συνεδρίαση και εκεί θα διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο ισχύει, εφόσον ονοματιστούν οι πέντε ή η μια περίπτωση.

Oι πηγές που μίλησαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρουν ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν στο δήμο Αλεξάνδρειας. Η εμπλοκή του δήμου συνίσταται στο γεγονός ότι ολοκλήρωσε μια διαδικασία που κατά την άποψή τους και κατά την άποψη όσων προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν έπρεπε να γίνει. Ισχυρίζονται ότι κακώς η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες ολοκλήρωσαν αυτή τη διαδικασία και δεν έλεγξαν αν συντρέχουν όλοι οι λόγοι και οι προϋποθέσεις ώστε να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει κανένα κώλυμμα και δεν πρόκειται να προσφύγει κανείς εναντίον της.

Λένε οι ίδιες πηγές ότι δεν είναι το χρηματικό ποσό αυτό που εντυπωσιάζει αλλά ο τρόπος που ακολουθήθηκε ώστε να εξυπηρετηθούν παλιότερες υποχρεώσεις δήμων που συνενώθηκαν με τον παλιό δήμο Αλεξάνδρειας και που, κατά την άποψη και ισχυρισμό των ιδιωτών, δεν έγιναν στην πραγματικότητα ή αν έγιναν δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Τέλος, οι πληροφορίες που έφτασαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρουν ότι για τις υποθέσεις αυτές ήδη έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα εκείνα τα πρόσωπα που είχαν στο παρελθόν και ορισμένοι εξ αυτών έχουν ακόμα θεσμική ιδιότητα και είναι εμπλεκόμενοι αφού με τον έναν ή άλλον τρόπο είτε έβαλαν υπογραφές είτε συμμετείχαν στις εκ του νόμου προβλεπόμενες επιτροπές που λειτουργούν στους ΟΤΑ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια και αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ή θα αποδειχτεί μια επικοινωνιακή φούσκα. Ίδομεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: