Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

VIDEO- ΒΟΛΟΣ- Μαζική αντιφασιστική πορεία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε χτες το απόγευμα στο Βόλο

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλ. Ελευθερίας κι ακολουθώντας τους κεντρικούς δρόμους Ιωλκού – Ιάσονος – Δημητριάδος – Καρτάλη – Ανθ. Γαζή κατέληξε πάλι... στο σημείο αφετηρίας της. Στην πορεία ακούστηκαν διάφορα συνθήματα κυρίως κατά της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε ο πανεπιστημιακός και μέλος του Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τάκης Πολίτης, «Αφορμή για την εκδήλωση δεν είναι μόνο το χθεσινό γεγονός επίθεσης, αλλά είναι πανελλαδική ημέρα αντιφασιστικών εκδηλώσεων. Η προϊστορία στο Βόλο δείχνει ότι υπάρχει σταθερά ένα αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό ζωντανό κίνημα.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, όσοι επικαλούνται την ελευθερία έκφρασης την ίδια στιγμή, θέλουν να φιμώσουν όλες τις άλλες απόψεις. Όσοι δήθεν ενδιαφέρονται για δικαιώματα συμπολιτών μας, την ίδια στιγμή κυνηγάνε και μαχαιρώνουν όσους δε θεωρούν συμβατούς με το πρότυπο του Έλληνα που οι ίδιοι υιοθετούν.
Αυτοί έχουν εμφανιστεί και ως κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενοι. Μια δράκα συμμοριτών εγκληματιών ναζιστών. Θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να δώσει τέλος σε αυτή την παράλογη παρουσία της Χρυσής Αυγής σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στην καθημερινότητά μας».

http://www.mycitynet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: