Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

VIDEO- Η απάντηση στους φασίστες για τη Ρόδο από τον Μ. Φριζή



Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Ρόδο ζωγραφίζοντας έναν αγκυλωτό σταυρό και έβαλαν ως υπογραφή τα αρχικά ΑΜΕ.

Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποιο
 παρακλάδι ή “μπροστινή” οργάνωση αλλά στο μπλόγκ που διαθέτει στο διαδίκτυο πανηγυρίζουν για αντίστοιχες δράσεις όπως τη βεβήλωση της προτομής του Γ. Παπανδρέου κλπ.

Ο Μ. Φριζής, εβραίος ελληνικής υποκοότητας έφτιαξε ένα βίντεο -απάντηση στη ναζιστική πρόκληση και έχει αξία να τη δείτε.

Σε ότι με αφορά να ξεκαθαρίσω κάτι: Η υπεράσπιση των Εβραίων που πέφτουν θύματα της ναζιστικής βίας είναι προαπαιτούμενο για τους αντιφασίστες. Η υπεράσπιση όλων των πολιτών που πέφτουν θύματα της ναζιστικής βίας δε μπαίνει επ΄ ουδενί σε συμψηφισμούς.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την επί δεκαετίες βία που ασκείται, με τη γενοκτονία που κάνουν οι Ισραηλινοί κατά των Παλαιστινίων. Ε ίναι καταδικαστέο και απουκρουστικό και θυμίζει χιτλερικές πρακτικές. Ξεκάθαρα πράγματα

1 σχόλιο:

OMADEON είπε...

(είχα γράψει το σχόλιο αυτό σε άλλη ανάρτησή σας κατά λάθος)
______
Αναμφίβολα ο ραββίνος έχει απόλυτο δίκιο για τα αντισημιτικά επεισόδια. Ομως λίγο πριν το τέλος του βίντεο, ο (αρχικά συμπαθής) Μ. Φριζής δηλώνει "Καχανιστής", δηλαδή οπαδός του καταδικασμένου (KAI στο Ισραήλ) ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ Εβραίου τρομοκράτη Καχάνε (Meir Kahane).

"According to Anti-Defamation League, Kahane "preached a radical form of Jewish nationalism which reflected racism, violence and political extremism" and those attitudes were replicated by Irv Rubin, the JDL successor to Kahane".
πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Meir_Kahane

Ο Καχάνε μπούκαρε κάποτε σε θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων και σκότωσε μερικές δεκάδες, "σαν αντίποινα".

Υπήρξε ο μοναδικός Εβραίος που καταδικάστηκε σαν ρατσιστής και τρομοκράτης ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ το Ισραήλ, όπου του ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ και το πολιτεύεσθαι, το 1985. O Kahane Ιδρυσε και την ακροδεξιά οργάνωση JDL (Jewish Defense League) της οποίας το έμβλημα έβαλε και μέσα στο παρόν video, σαν εικόνο, ο Φριζής, αμέσως μετά τον αυτο-προσδιορισμό του σαν Καχανιστής. Ορίστε το λήμμα της Βικυπαίδειας για την JDL (όπου, δεξιά βλέπετε και το έμβλημα που έβαλε ο Φριζής στο βίντεο).

http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Defense_League

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jdlorgbadge_s2.jpg