Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Συνέλευση Κατάληψης προς δήμαρχο: Είστε με τους κομπλεξικούς και τους ακροδεξιούς

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη κατάληψη στη Βέροια και την προσαγωγή  8 ατόμων που εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στο κτήριο που είναι ιδιοκτησία του δήμου έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου στη Βέροια.
Εκεί, κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση της Συνέλευσης που είναι κόλαφος για τη Δήμαρχο Χαρ. Ουσουλτζόγλου.
Η ανακοίνωση είναι:

Είμαστε μια...
ομάδα πολιτών της πόλης της Βέροιας που θελήσαμε να αξιποιήσουμε ένα εγκατελειμμένο κτήριο που σάπιζε από την αδιαφορία και που είχε καταντήσει εστία μόλυνσης για την δημόσια υγεία. Να το μετατρέψουμε αυτό και τον προαύλιο χώρο του σε ένα ζωντανό χώρο που θα φιλοξενήσει αγωνίες και όνειρα ελευθερίας. Ένα κτήριο ανοιχτό για κάθε άνρθωπο που θέλει να παλέψει για την ελευθερία από την σκλαβιά της κατανάλωσης, της εξάρτησης από τα ιδεώδη της απομόνωσης και της φτηνής διασκέδασης, και να προάγουμε την αυτοδιαχείριση και αυτοοργάνωση. Δεν θέλησε κανείς να κυριεύσει αυτόν τον χώρο, αλλά μόνο να τον χρησιμοποιήσουμε με κόπο και διάθεση για μια ελευθερία που κανείς δεν μπορεί να ενοχοποιήσει.

Όμως η δήμαρχος της πόλης Χαρούλα Ουσουλτζόγλου πήρε την απόφαση να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κάθε εμπλεκομένου για την ενέργεια αυτή. Η δήμαρχος της π όλης θα γραφτεί στην ιστορία ότι την ενόχλησαν άνθρωποι ελεύθεροι που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Θα παραμείνει στη μνήμη ως αυτή που ενώ έχει εκατοντάδες προβλήματα ουσίας, που στη θητεία της θα καταστραφούν άνθρωποι και υποδομές προσπαθεί να δείξει την δύναμη της καταστολής της σε συμπολίτες της που το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν ένα ελεύθερο ακηδεμόνευτο κοινωνικό χώρο.

Λυπούμαστε κ. Ουσουλτζόγλου, αλλά οι δικές μας πράξεις τιμούν και δεν μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι, αντίθετα με σας.

Λυπούμαστε που δεν γινόμαστε λακέδες κάθε φασίστα και σηκώνουμε ανάστημα σε μια εποχή που είναι πράγματι άγνωστη λέξη η αξιοπρέπεια. Εσείς μάλλον έχετε πάρει ήδη απόφαση με ποιο στρατόπεδο συμμαχείτε. Είσαστε με την συντήρηση και τους κομπλεξικούς, με τους ανθρώπους που ενοχλούνται πάντα με ότι οι άλλοι δημιουργούν. Είσαστε ένα φερέφωνο της άκρας δεξιάς που προσπαθεί είμε με κυβερνητικό προσωπείο είτε με παρακρατικές μεθόδους να φοβίσει και να καταστείλει κάθε φωνή ελευθερίας. Οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται στη μιζέρια της καθημερινότητας.

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των καταληψιών, δηλώνουμε ρητά ότι οι εργασίες και οι ανοικοδόμηση του κτηρίου στην οδό Αφροδίτης θα συνεχιστούν κανονικά, όχι σε πείσμα όλων αυτών που μας αντιμάχονται, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι το εγχείρημά μας είναι ένα σημείο ζωής μέσα στην πόλη της αδιαφορίας και της φτηνής διασκέδασης. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι από τη λετουργία αυτής της κατάληψης ο χώρος θα είναι ανοιχτός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν θα υποστηρίζονται απο εμπορικούς σπόνσορες και δεν θα έχει ρατσιστικό, σεξιστικό, εθνικιστικό, κομματικό και γενικότερα εξουσιαστικό περιεχόμενο.

Θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι όποιος αναλάβει την εκκένωση του χώρου αυτού, θα πρέπει να λερώσει τα χέρια του και να σηκώσει το πολιτικό βάρος όσων επακολουθήσουν και η κυρία Ουσουλτζόγλου θα είναι υπεύθυνη για κάθε συνέπεια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απαρνηθούμε το συλλογικό πνεύμα και τα εγχειρήματα που έχουμε για όλους τους ελευθεριακούς κοινωνικοπολιτικούς χώρους. Γιατί μονάχα κοιτώντας πίσω και σκεπτόμενοι μπροστά, διεκδικούμε ένα χώρο έκφρασης του λόγου και της σκέψης μας.

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Συνέλευση Ελεύθερου χώρου Αφροδίτης 8

















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν παλικάρια. Αν θέλετε ο κόσμος να πάψει να τρομάζει όταν σας βλέπει και να κατεβάζει τρομαγμένος τα παντζούρια του, μπορείτε να κάνετε λίγες απλές κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα που έχουμε όλοι απέναντι σας. Πρώτον, παρακαλώ σταματήστε να γεμίζετε κάθε τοιχο δημόσιου κτηρίου με ανούσια συνθήματα. Μόνο εσείς βλεπετε παντου γυρω σας χρυσαυγίτες και φασίστες. Εμεις οι υπόλοιποι κάτοικοι της Βέροιας δεν έχουμε βρει πολλούς μέχρι τώρα. Η ψήφος στις εκλογές ήταν απλά μια ψηφος αντιδρασης. Δεύτερον, όταν κάνετε τα πάρτυ σας, μην προκαλείτε την οργή του κόσμου που κατοικεί σε ακτίνα 2 χλμ. Νομίζω ότι στις 02.00 το βράδυ είναι μια μέση λυση για να πέφτει η ένταση της μουσικής.Αλλά 5 το πρωί είναι παρατραβηγμένο. Τρίτον, μην αφήνετε σας παρακαλώ υπονοουμενα για συγκρουση και παρόμοια φαιδρά γιατί ο χαμένος θα είστε εσείς. Το συστημα θα χαρει να βρεί έναν νέο βολικό στόχο που θα μας αποπροσανατολίσει απο τα πραγματικα μας προβλήματα. Οπότε κάντε μια προσπάθεια να έρθετε πιο κοντα στον απλό κοσμάκη, να καταλάβετε τις αγωνίες του και αφήστε κατα μέρους τις ουτοπικές θεωρίες που είναι ανεδαφικές και ανεφάρμοστες. Και για αυτό δεν φταιει καποιο πολιτικό ή οικονομικό συστημα αλλά η ίδια η φύση του ανθρώπου. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

προφανώς παλικάρι αναπαράγεις τις ανακοινώσεις Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας... το σύστημα έχει βάλει στόχο στο μυαλό σου. Ιστορικά πολλά παραδείγματα δημιούργησαν σχέσεις ελευθερίας στη βάση των αξιών, που η συνέλευση του χώρου αναφέρει...

ψάξτο δεν θα χάσεις.

lolita είπε...

μωρέ καλά και απλά τα λέει ο/η πρώτος/η ανώνυμος/η και μη του τη βγαίνεις έτσι. Άκου, άκου, άκου, και ρίξε λίγο τη μυτούλα μικρέ/η ελιτιστή/ελιτίστρια

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείτε με αγωνία κάποιοι να δημιουργήστε εντυπώσεις για τον ελεύθερο χώρο στην Αφροδίτης, στα παπάκια. Η Βέροια δεν είναι Αθήνα να παίζεται με ψέματα και εικόνες, για να παραπληροφορήσετε τον κόσμο. Η πόλη ξέρει και λογικό είναι κάποιοι να τάσονται με τα εγχειρήματα της αυτοοργάνωσης και κάποιοι να παπαγαλίζουν ότι έχει σχέση με τη "νομιμότητα", την ιεραρχία, την "τάξη" του καθεστώτος της τρόικας.
Ταξικός ανταγωνισμός λέγεται, έτσι ήταν πάντα σε καθεστώτα εκμετάλλευσης, και έτσι θα είναι μέχρι να τινάξουμε το ζυγό στον αέρα...
Επομένως λολίτα, άκου λίγο τι έχει να πει κι ο αντίπαλος, ίσως σωθείς από την απελπισία σου εκτός αν είσαι ένα από τα χαριτωμένα παιδιά του συστήματος, που χρόνια τώρα μας πίνουν το αίμα. Σε αυτή την περίπτωση, μάζεψτα και πάρε το επόμενο ελικόπτερο...

LOLITA είπε...

Με απειλείς νομίζω με αυτό το σχόλιο. Κρίμα. Η απειλή είναι το καταφύγιο των δειλών.

"ή αυτοί ή εμείς"
"όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας"
Τζορτζ μπους τα λέει αυτά και όχι άνθρωπος της ελευθερίας.
Τέλος συζήτησης.