Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

VIDEO & photo- Η αντιφασιστική παρέμβαση έτρεψε σε φυγή τον νεοναζιστή - Συγκέντρωση και πορεία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη στα χρονικά της Αλεξάνδρειας αντιφασιστική παρέμβαση που έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης και ακολούθησε πορεία και πέρασμα από τη λαϊκή αγορά της.

Αντιφασίστες...

πολίτες προερχόμενοι από την Αριστερά αλλά και κομματικά στελέχη τόσο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έκαναν ένα βήμα και συμμετείχαν περισσότεροι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει στην Σαββατιάτικη ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού ραδιοφώνου.



Οι αντιφασίστες με ικανοποίηση πληροφορήθηκαν ότι ο νεοναζί άλλαξε γνώμη και προτίμησε να μιλήσει τηλεφωνικά κι όχι στο στούντιο γιατί προφανώς δείλιασε. Ήταν η πρώτη και σημαντική νίκη της Αντιφασιστικής Παρέμβασης που ανάγκασε τον νεοναζί μετακλητό υπάλληλο της Βουλής να μην έρθει στην Αλεξάνδρεια.

Οι συγκεντρωμένοι διάβασαν καταγγελία για τα μέσα ενημέρωσης που δίνουν βήμα στις νεοναζιστικές φωνές της συμμορίας του Μιχαλολιάκου και ακολούθησε πορεία  επί της κεντρικής οδού με συνθήματα και μοίρασμα υλικού στα καταστήματα και τους διερχόμενους.



Η αντιφασιστική παρέμβαση συνεχίστηκε στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, όπου με συνθήματα κατά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κατά του Μνημονίου και της Συγκυβέρνησης και μοίρασμα υλικού ολοκληρώθηκε με επιστροφή στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Πνευματικού Κέντρου.



Το ευχάριστο της υπόθεσης εκτός της ακύρωσης της έλευσης του ναζιστή υποψήφιου βουλευτή που έγινε μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, ήταν η παρουσία αρκετών συμπολιτών που δήλωσαν την αντίθεσή τους στις φασιστικές πρακτικές της Συμμορίας, αλλά το σπουδαιότερο τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν σε νέες δράσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





 























Δεν υπάρχουν σχόλια: