Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αγωγή κατά του Δ. Κυριαζίδη (ΝΔ) κατέθεσε η Χ.Α- Θίχτηκε γιατί την αποκάλεσε "εγκληματική οργάνωση"

Αθήνα: Αγωγή κατά του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη υπέβαλε η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση. Η Χρυσή Αυγή επικαλείται τη δήλωση που είχε κάνει ο Δημήτρης Κυριαζίδης στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 περί «εγκληματικής σπείρας».

Η Χρυσή Αυγή ζητά...

300.000 από τον βουλευτή της ΝΔ και να προχωρήσει σε ανακοίνωση - ανασκευή των λεχθέντων του.

Επιπλέον, ζητά η ανακοίνωση - ανασκευή να μεταδοθεί ως πρώτη είδηση από τον ΒΗΜΑ 99,5 και επί 7ήμερο από την εκπομπή του σταθμού «Πρωινές Διαδρομές».

Η δήλωση του Δ.Κυριαζίδη στον ΒΗΜΑ 99,5 (21/9) έγινε μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε σημειωθεί την προηγουμένη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της.

Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις» είπε, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων.

Την προηγουμένη, κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους «χρυσαυγίτες» ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.

Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες, όπως «είστε μασόνοι», «εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ…πανο» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, χαρακτήρισε τη ΝΔ «χαζοχαρούμενο κόμμα», λέγοντας: «Είστε η παράταξη της προδοσίας και της φράσης: "η Κύπρος είναι μακριά"».

Στο επίκεντρο της επίθεσης του κ.Κασιδιάρη βρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αποκάλεσε «λασπολόγο και ψεύτη».




Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: