Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ερώτηση Ασ. Ξηροτύρη για στοιχεία εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη, για την επεξεργασία δεδομένων εμβασμάτων εξωτερικού

Επίκαιρη ερώτηση για τους διαφυγόντες φόρους που χάνουν τα ταμεία του δημοσίου, από τα εμβάσματα που διακινήθηκαν το 2009, το 2010 και το 2011 στο εξωτερικό κατέθεσε σήμερα η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη προς τον Υπουργό... Οικονομικών.

Η κ. Ξηροτύρη ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει πότε θα κατατεθούν τα στοιχεία για τα οικονομικά έτη 2010 και το 2011 και να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο οι τυχόν διαφυγόντες φόροι.
...
Η επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, αναλυτικά έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Επεξεργασία δεδομένων εμβασμάτων εξωτερικού και αντίστοιχες
ενέργειες φορολόγησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπ. Οικονομικών, που βρίσκονται κατατεθειμένα στη Βουλή από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, για την ενημέρωση των βουλευτών, προκύπτει ότι κατά το οικονομικό έτος 2009 διακινήθηκαν προς το εξωτερικό, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, σε μεγάλο αριθμό, εμβάσματα φυσικών προσώπων άνω των 100.000 ευρώ (ελάχιστο ποσό που ελέγχεται).
Στους πίνακες που κατατέθηκαν συμπεριλαμβάνονται 735 άτομα και το συνολικό ποσό των εμβασμάτων που διακινήθηκαν ανέρχεται στο 1 δις 260 εκατομμύρια ευρώ. Το δηλωθέν εισόδημα βάση του οποίου φορολογήθηκαν είναι μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο το οικονομικό έτος 2009,
Δεδομένου ότι, υπεύθυνος, κατά το νόμο, επεξεργασίας αυτών των στοιχείων είναι ο Υπουργός Οικονομικών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Πότε θα κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία των οικονομικών ετών 2010 και 2011;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο οι τυχόν διαφυγόντες φόροι;

Η βουλευτής
Ασημίνα Ξηροτύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: