Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αίσχος! Αρον-άρον, πίσω στη φυλακή ο Σάββας Ξηρός!

Πέντε μήνες διακοπή ποινής έδωσε το δικαστήριο στον Σάββα Ξηρό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σε μάτια, αυτιά και πόδια, σ’ ένα δεκαήμερο τον γυρίζουν πίσω στον γκρίζο τάφο του Κορυδαλλού!

Δεν πρόκειται γι’ αστείο. Μέχρι σήμερα το....

βράδυ ο Σάββας Ξηρός θα βρίσκεται πάλι στο κελί του, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκρινε ότι η νοσηλεία του ολοκληρώθηκε!

Λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως πως έγινε μόνο μια επέμβαση στο ένα μάτι του Σάββα Ξηρού. και κάποιες εξετάσεις Τίποτ’ άλλο.

Γνωρίζουμε και κάτι άλλο και είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό. Οτι η Αντιτρομοκρατική, αφού απέτυχε να ματαιώσει την απόφαση διακοπής της ποινής, επιχειρώντας με τη βοήθεια της Εισαγγελίας Πειραιά δικαστικό πραξικόπημα για ν’ αλλάξει την ομόφωνη απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, έβαλε μπροστά το σχέδιο αποπομπής του πολιτικού κρατούμενου από το νοσοκομείο, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας μέσα στο νοσοκομείο, που εμπόδιζε ακόμα και την ομαλή λειτουργία του. Και βέβαια, επειδή δεν είμαστε αφελείς, θεωρούμε σίγουρο ότι εργάστηκε εντατικά και το «παρασκήνιο».

Δεν περιμέναμε, όμως, ότι αυτή η τακτική θα έφερνε αποτελέσματα τόσο γρήγορα. Πέντε μήνες τουλάχιστον έδωσε στον βαριά άρρωστο πολιτικό κρατούμενο το δικαστήριο, σε δέκα μέρες τον διώχνουν άρον-άρον από το ΑΧΕΠΑ. Είναι η δεύτερη φορά που κρατικό νοσοκομείο συνεργεί με την Αστυνομία σε βάρος του Σάββα Ξηρού. Η πρώτη ήταν εκείνο το μαύρο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη του 2002, όταν ο τυφλός, κουφός και πολυτραυματίας αντάρτης πόλεων ανακρινόταν από τους Σύρο και Διώτη στην Εντατική του Ευαγγελισμού, υπό την επήρεια κάθε είδους ψυχοφαρμάκων, κατά παράβαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής. Η δεύτερη φορά είναι τώρα, που το ΑΧΕΠΑ συνεργεί στην εκδικητική συμπεριφορά τοης κρατικής καταστολής ενάντια σ’ έναν άνθρωπο που μέσα στη φυλακή τον κατέστησαν σχεδόν τυφλό και με μύρια άλλα προβλήματα, καταδικάζοντάς τον στην ουσία σε αργό θάνατο.

Επειδή είναι η δεύτερη φορά που κρατικό νοσοκομείο υποκύπτει στον εκβιασμό της Αστυνομίας, επειδή αυτό που συμβαίνει είναι αίσχος, είναι απάνθρωπο, εκδικητικό, βάρβαρο, περιμένουμε ένας τουλάχιστον άνθρωπος από εκεί μέσα να βγει ν’ αποκαλύψει και να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν. Περιμένουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών να πάρουν θέση. Δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία αν σιωπήσουν.


http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17415&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια: