Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αντ. Σαμαράς σήμερα- Τζάμπα μάγκας ή μαχαλόμαγκας- ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ

Άκουγα σήμερα το μεσημέρι τον Σαμαρά να μιλάει στους βουλευτές του και διαπίστωσα ότι ο πρωθυπουργός έχει μεγάλο άγχος. Μεγάλο άγχος όχι για το αδιέξοδο και χωρίς καλό τέλος ρόλο που ανέλαβε να παίξει αλλά για το πόσο σύντομος θα είναι ο βίος του στο μέγαρο Μαξίμου.
Ο Σαμαράς εκτιμώ ότι είναι ένας πολιτικός περιορισμένων δυνατοτήτων και εν ...

μέσω κρίσης πολύ γρήγορα θα τα κάνει ρόιδο. Το μίγμα είναι εκρηκτικό. Πρωθυπουργός μειωμένων δυνατοτήτων και εμφορούμενος από αντιλήψεις που άνετα συγκαταλέγονται στην ακροδεξιά γκάμα της πολιτικής σημαίνει ότι μας περιμένει ένα θερμό Φθινόπωρο με ΜΑΤ και διώξεις.


Ο Σαμαράς πιθανόν να γνωρίζει ότι θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός προερχόμενος από κόμματα της μεταπολίτευσης. Είναι προφανές ότι δε θέλει να πέσει γρήγορα και πολύ περισσότερο να φύγει νύχτα με ελικόπτερο.
Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και νομίζει ότι με τις ακροδεξιές κορώνες που λέει θα συγκινήσει το λαϊκό ακροατήριο ή ακόμα κι αυτούς που ψήφισαν τη ΝΔ αλλά ταξικά ανήκουν στην αριστερά. Πλανάται. Τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Η επίθεση  που θα δεχτεί από τον Σεπτέμβριο ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι άνεργοι θα είναι βίαιη και λογικό είναι να υπάρξει αντίδραση. Αν η αντίδραση είναι μαζική τότε ο Σαμαράς και η παρέα του (Βενιζέλος και Κουβέλης) γρήγορα θα αποχωρήσουν.

Και κλείνω με μια παρατήρηση που δεν έχει να κάνει με την πολιτική αλλά ενόχλησε πολύ. Με ενόχλησε πολύ η ψευτομαγκιά του στην εκφορά του  λόγου του (τον άκουγα από το ραδιόφωνο). Με ενόχλησε αυτό το μαχαλομάγκικο στυλ του ψευτονταή που απειλεί τους πάντες αλλά μόλις έρχεται τετ α τετ "κλάνει μέντες".


Στο χωριό μου, φαντάζομαι και στα δικά σας, αυτούς τους τύπους τους χαρακτηρίζαμε με την εξής έκφραση: Μαγκιά, κλανιά και ο κώλος φυσαρμόνικα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: