Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου για το ρατσιστικό της σχόλιο

Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας είναι «ρατσιστικό». Παρά τη δημόσια συγγνώμη της πρωταθλήτριας του τριπλούν, η ΕΟΕ αποφάσισε να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει...
τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε, η διοίκηση της ΕΟΕ επισημαίνει: «Το Αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, ενημερώνει τους αθλητές της ολυμπιακής μας ομάδας ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν αφορούν αθλητικά θέματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Η επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ήταν η ακόλουθη: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα...τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου...θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!:».

To σχόλιό της έλαβε διαστάσεις και προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις:

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
Στο θέμα είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ:

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους...Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.


ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία δεν έχουμε? 'Αρα έχουμε ελευθερία λόγου. Δεν είπε και κάτι τόσο πολύ σοκαριστικό! Οι πολιτικοί που μας έχουν ξεπουλήσει και μιλάν απαξιωτικά τι είναι? Ο χοντροπάγκαλος που είπε μαζί τα φάγαμε? Δεν είναι ρατσιστικό? 'Ελεος. Είναι μεγάλη αδικία να προετοιμάζεσαι 4 χρόνια και για έναν τέτοιο λόγο να βρεθείς εκτός.
Στην αγγλία που έχει ολυμπιάδα η ίδια η αγγλία έχει στρατό στην μέση ανατολή και σκοτώνει κόσμο και κοσμάκη. Αυτό τι είναι.
Αλλά είναι τα ΜΜΕ των μεγαλοφαγάδων καναλαρχών που το έκαναν θέμα διότι έρχεται η τρόικα για να κόψει και άλλα. ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ πουλημένοι πολιτικοί (όλοι τους).