Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Συνέντευξη Γιοβαννόπουλου (ΑΝ.ΕΛΛ.): Θα ασκήσω γόνιμη κριτική

Την πρώτη του συνέντευξη ως Βουλευτής Ημαθίας παραχώρησε ο Κώστας Γιοβανόπουλος στα τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας, στο Γηροκομείο της Βέροιας, το μεσημέρι της Πέμπτης. Το επέλεξε για συμβολικό σκοπό (πληρώνοντας παράλληλα ένα γεύμα στους φιλοξενούμενους) τονίζοντας ότι το Γηροκομείο χρειάζεται την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων....
Ελλήνων εξέθεσε τις πρώτες του εντυπώσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και τις θέσεις που θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της θητείας του. «Ξεκίνησα από τον αθλητισμό και ο προπονητής μου έμαθε ότι η μπάλα είναι στρόγγυλη και το γήπεδο ίσιο. Για την χώρα μας όμως βλέπω ότι το γήπεδο είναι ανηφορικό και το παιχνίδι δεν γίνεται με ίσους όρους» τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Το μέλλον μας είναι να γίνει ένας συνασπισμός χωρών του νότου».
Για την σημερινή κατάσταση είπε πως ότι όλοι πρέπει να αλλάξουμε διότι «κανείς Σαμαράς και κανείς Καμμένος δεν μπορεί να αλλάξει από μόνος του τα πράγματα» και ότι «πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».
Για την στάση που θα ακολουθήσει στην βουλή τόνισε ότι θα ασκήσει γόνιμη κριτική, τεκμηριώνοντας τις διαφωνίες του και θα ψηφίσει όλες τις προτάσεις που θεωρεί σωστές. «Ο Πάνος Καμμένος μας παροτρύνει να ψηφίζουμε κατά συνείδηση και θα το ακολουθήσω. Μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν αλλά δεν πρέπει να ξεπουλήσουμε την χώρα» πρόσθεσε. Για το ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ακολουθεί «έναν παράξενο τρόπο αντιπολίτευσης» ενώ σε ερώτηση για την «Χρυσή Αυγή» σημείωσε: «Όσο κι αν διαφωνώ μαζί τους, υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να εκφράζονται και δεν θα αποχωρήσω όταν παίρνουν τον λόγο».
Για τις εντυπώσεις του από την Βουλή, δήλωσε συγκινημένος και πρόσθεσε ότι έτρεμαν τα πόδια του στην πρώτη ομιλία του. «Ο τρόπος που βγαίνουν οι αποφάσεις είναι ένας δαίδαλος. Παραμένω κουμπωμένος για το τι θα συναντήσω σε αυτό το ταξίδι. Αποφάσισα να κολυμπήσω στον ωκεανό χωρίς ασφάλεια και ας χάσω για λίγο την ακτή. Θα προσπαθήσω να μην αλλάξω, να μην με απορροφήσει η σκούπα του συστήματος» πρόσθεσε.
Οι συνεργάτες του
Για τους συνεργάτες του, δήλωσε ότι προσέλαβε τους Βασίλη Δημητριάδη και Στράτο Μπενή (Θεολόγος και Πολιτικός Επιστήμονας αντίστοιχα) ως επιστημονικούς συνεργάτες, δεν δέχθηκε να αποσπάσει αστυνομικούς για ασφάλεια διότι δεν νιώθει κίνδυνο ενώ για τους άλλους τρεις δημοσίους υπαλλήλους που θα αποσπάσει, είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη. «Δεν είναι κανείς συγγενής μου από τους επιστημονικούς συνεργάτες. Για τους τρεις δημοσίους υπαλλήλους, θέλω να δω πρώτα το αντικείμενο της δουλειάς μου και μετά θα αποφασίσω».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να φερεις ασθενοφορο στην Αλεξανδρεια. Απλα και γονιμα!