Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Περιοδεία Χαραλαμπίδου και Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΛΒΟ- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννης Αμανατίδης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισκέφθηκαν την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕΕ) όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ. Γάγαλη και ενημερώθηκαν  για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Αμέσως μετά περιόδευσαν στους χώρους εργασίας και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Οι βουλευτές, μετά...
το τέλος της περιοδείας, δήλωσαν πως η επιχείρηση ΕΛΒΟ, από τα λίγα εναπομείναντα «φουγάρα» στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου της Θεσσαλονίκης που είναι ακόμη σε λειτουργία, με τις μνημονιακές πολιτικές της νέας τρικομματικής κυβέρνησης σπρώχνεται σε αυξανόμενη απαξίωση των παραγωγικών λειτουργιών της, με απώτερο σκοπό το ξεπούλημά της.
Η ΕΛΒΟ, επιχείρηση με μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία για την κατασκευή οχημάτων απολύτως αναγκαίων για την άμυνα της χώρας, αλλά και για προϊόντα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών για τις ευρύτερες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, οχήματα για Μ.Μ.Μ., απορριμματοφόρα και άλλα) δεν πρέπει να απαξιωθεί και να κλείσει.
Άμεσα πρέπει να δοθεί το υπόλοιπο  ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί και εγκριθεί, προκειμένου να μην οδηγηθεί η ΕΛΒΟ σε οικονομικό στραγγαλισμό.
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κάλεσαν τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου, αποτελούμενου από τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που οδηγούνται σε ιδιωτικοποίηση, έτσι ώστε, συντονισμένα, να παλέψουν ενωτικά και μαζικά για να ανατρέψουν τις πολιτικές των μνημονίων που επιβάλουν η νέα συγκυβέρνηση και η Τρόικα και οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα εργοστάσια σε κλείσιμο και τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: