Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΛ.ΟΙΚ.Α- Μαύρη μέρα η σημερινή για το εργατικό κίνημα

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: ΧΑΛΥΒΔΙΝΗ ΓΡΟΘΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος σαν μια κατάμαυρη σελίδα. Μετά από τη σθεναρή απεργία των χαλυβουργών που...


κράτησε εννιά μήνες, η Συγκυβέρνηση της Τρόικας αποφάσισε να επιδείξει «πυγμή», να καθησυχάσει το ντόπιο κεφάλαιο και να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής στα κέντρα εξουσίας που κινούν τα νήματα αυτού του κυβερνητικού κουκλοθέατρου της απαξίωσης και της πραγματικής, και επικείμενης, χρεοκοπίας του τόπου. Η απροκάλυπτη επέμβαση των ΜΑΤ, με εισαγγελική παραγγελία, αποτελεί και μια πρόβα τζενεράλε από τη μεριά της μνημονιακής εξουσίας για να μετρήσει τις αντιστάσεις και τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. 

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις: ο αγώνας θα είναι σκληρός και με θυσίες. Η Συγκυβέρνηση, είναι ολοφάνερο, επιδιώκει να περάσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της σε βάρος της κοινωνίας και της χώρας - και ιδίως σε βάρος των εργαζομένων και των νέων. Η αλληλεγγύη των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων και η αντίσταση στα σχέδια των εγχώριων και των ξένων διευθυντηρίων θα τα ματαιώσει και θα ανοίξει το δρόμο για τη ριζική αλλαγή του μοντέλου παραγωγής - και τελικά του μοντέλου ζωής που μας έχουν επιβάλει αυτές ακριβώς οι δυνάμεις που αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε βάρος των λαών, ακόμη και σε αυτή την εποχή της πολύπλευρης κρίσης.


Η ΕΛ.ΟΙΚ.Α τάσσεται αλληλέγγυα με τους εργάτες-απεργούς της Χαλυβουργίας και απαιτεί την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από τις εγκαταστάσεις της και την ικανοποίηση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων των απεργών. Πρακτικές που καθαγιάζουν «το δίκιο του εργοδότη» δεν πρέπει να περάσουν. Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αξιοπρεπή δουλειά. Και όλοι/ες μαζί δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά εξουσία να μας το στερήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: