Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

16ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- Θεατρική παράσταση- '' Όχι στο ρατσισμό από την κούνια''

Από την

Lauretta Macauley

Με αφορμή το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας την Κυριακή 8 Ιουλίου, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών σε συνεργασία με την Ώσμωση, διοργανώνουν μια θεατρική παράσταση με τίτλο ''Οχι στο ρατσισμό από την κούνια''.
Η πρόεδρος Αφρικανών Γυναικών κυρία...
Lauretta Macauley, μίλησε στο metrogreece.gr για το σκοπό της παράστασης και τη ζωή της στην Ελλάδα.
''Με τη θεατρική παράσταση <Οχι στο ρατσισμό από την κούνια> θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών στην Αθήνα. Παιδιά που παρ'όλο που γεννιούνται εδώ, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν την πιο άγρια μορφή ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού.Θέλουμε να προβάλλουμε τη σπουδαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν είμαστε ηθοποιοί, αλλά σκεφτήκαμε το συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης προκειμένου να αναδείξουμε όσο πιο παραστατικά μπορούμε, το πρόβλημα. Η παράσταση θα παίξει στο 16ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας, αλλά δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε εδώ. Θα παίξουμε σε διάφορες γειτονιές και σχολεία της πόλης''.

Η κυρία Laurretta είναι από τη Σιέρα Λεόνε και ζει στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. ''Έφυγα από τη χώρα μου εξαιτίας της δικτατορίας ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Εργάστηκα σκληρά στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζα, αναγκάστηκα να μη δουλεύω. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι, με αγκάλιασαν και έκανα αρκετούς φίλους εδώ.
Εκείνο που με θλίβει είναι το γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι μετανάστες αλλά και η εικόνα που θέλουν να προβάλουν τα μέσα για εμάς. Δεν παίρνουμε τις δουλειές των Ελλήνων, όπως ακούγεται καθημερινά. Οι δουλειές των μεταναστών στην Αθήνα περιορίζονται στην ανακύκλωση και το πλύσιμο των τζαμιών στα φανάρια''.
Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών ιδρύθηκε το 2006 με εμπνευστρια την κυρία Laurretta. '' Όταν έχασα τη δουλειά μου δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια. Επισκέφθηκα διάφορες ενώσεις γυναικών, οι οποίες με αγκάλιασαν κι έτσι αποφάσισα να ιδρύσω μία ανάλογη για τις γυναίκες από διάφορες χώρες της Αφρικής. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, αγωνιζόμαστε συνεχώς για τα δικαιώματά μας. Είμαστε σίγουρες πως κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε, αλλά χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας. Θέλουμε πολύ να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ότι δεν γεννηθήκαμε εδώ, δεν σημαίνει πως δεν αγαπάμε αυτή τη χώρα και δεν θέλουμε το καλό της''.

«Όχι στο ρατσισμό από την κούνια!»

Πότε: Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 20:00στο πλαίσιο του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας
Που: στο Πάρκο Γουδί

Επινόηση-Δημιουργία: Όλη η ομάδα
Εμψύχωση – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ζώνιου – Νάγια Μποέμη
Σκηνικά: Φραντζέσκο Μορέττι
Ήχος – Διοργάνωση: Γιάννα Παπαδοπούλου
Κάμερα: Κατερίνα Καλογερά

Στην παράσταση παίζουν οι (με αλφαβητική σειρά):
Lynn Edmonds
Monika
Lauretta Macauley
Click Ngwere
Hawa Sanko
Φωτεινή Μακαραντζή
Αλεξάδρα Μένογλου
Ήρα Παπαγεωργίου
Ορσαλία Σοφρώνη
Κατερίνα Στεφάνου
Κατερίνα-Μαριόλα Χάσκα
Αίγλη Χατζούλη


http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/166822/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: