Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / VIDEO: Η πρόταση για το αγροτικό ζήτημα και τους συνεταιρισμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χαρ. Αρχοντής, Φ. Μπίλιας και Θ. Σουνάπογλου
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας τόλμησε και διοργάνωσε μια θεματική εκδήλωση την Κυριακή για το αγροτικό ζήτημα στην Αλεξάνδρεια, στην καρδιά του κάμπου που τα τελευταία χρόνια δε μπορεί να θρέψει τους αγρότες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και αντιμετωπίζουν πλέον ορισμένοι εξ αυτών πρόβλημα επιβίωσης.
Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε...
εξέλιξη υλοποίησης αντιαγροτικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και απαξιώνουν την τοπική παραγωγή με αποτέλεσμα να έχουμε πάψει να παράγουμε τρόφιμα που χρειάζεται ο κάτοικος της χώρας για να ζήσει και παράγουμε στα χωράφια προϊόντα που μόνο τρόφιμα δεν είναι αλλά έχουν, όταν έχουν, εμπορική αξία και χρειάζονται στις βιομηχανίες άλλων χωρών.

Το πολύπλοκο θέμα του αγροτοδιατροφικού, του διαλυμένου συνεταιριστικού κινήματος που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει να οργανωθεί στη βάση των παραγωγικών συνεταιρισμών, για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ τοποθετήθηκαν ο γεωπόνος Φώτης Μπίλιας, μέλος της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χαρ. Αρχοντής, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας από τη Λάρισα, αγροτοσυνδικαλιστής.
Στο  τέλος έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία προέκυψε ότι επιβάλλεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να οργανώσει με πιο ταχύς ρυθμούς τον τομέα αγροτικού του Μετώπου και να αρχίσει μια επεξεργασμένη παραγωγή θέσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που θα απαντάει με τη δύναμη του παραδείγματος, όπως προσφυώς τόνισε ο Χ. Αρχοντής.
Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση








Δεν υπάρχουν σχόλια: