Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

VIDEO- Πως η Ρ. Δούρου κατάπιε τη γλώσσα της στον συμψηφισμό της βίας από τον Πρετεντέρη...

Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο των ειδήσεων του Μεγκα και ψάχνω να ακούσω την Ρ. Δούρου να απαντά, να βάζει στη θέση του τον Πρετεντέρη και τον Τσίμα που της λένε ευθέως ότι βία δεν ασκεί μόνο η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλοι πολιτικοί χώροι εννοώντας σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο φόρτωναν δυο χρόνια τώρα τις επιθέσεις και...
τους προπηλακισμούς που έκαναν πολίτες σε όλη τη χώρα εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κυρίως και της ΝΔ.

Ψάχνω να βρω την απάντηση της Ρένας Δούρου στην ισοπέδωση και τον συμψηφισμό του Πρετεντέρη (στο 4:02, 7:39 του βίντεο) αλλά δεν τα κατάφερα. Είδα μόνο μια αυθόρμητη αντίδρασή της που είπε ότι "μην επιχειρείτε συμψηφισμούς" αλλά τίποτα μετά. Φαίνεται ότι η Δούρου βγήκε από την υποχρέωση και άφησε ακάλυπτους τους χιλιάδες των πολιτών που δυο χρόνια τώρα έκανε αγώνες ενάντια στα Μνημόνια.
Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κάλυπτε αλλά υπερθεμάτιζε το αγωνιστικό φρόνημα και κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των πολιτών που το ΜΕΓΚΑ και όλοι οι τρόφιμοι του συστήματος συκοφαντούσαν και απαξίωναν. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ρ. Δούρου ήταν δίπλα τους και στο δρόμο και γιουχάιζαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους υπηρέτες των Μνημονίων όπως τον Πρετεντέρη στη Μύκονο πέρσι το καλοκαίρι.

Αντιλαμβάνομαι την μεταστροφή της Δούρου. Καταλαβαίνω ότι, ως εύστροφη που προφανώς είναι, δε μπόρεσε να συγκρατήσει την αρχική της αντίδραση και ψέλλισε δυο λέξεις για τον επιχειρούμενο συμψηφισμό αλλά αμέσως μετά είπε εκατοντάδες λέξεις και πουθενά δεν επιχειρηματολόγησε υπέρ των κινητοποιήσεων του λαού στα χρόνια του Μνημονίου με τους προπηλακισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο Πρετεντέρης; Είπε ότι η βια τόσο της Χ.Α όσο και των άλλων, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, πρέπει να είναι καταδικαστέα. Έτσι βολεύει τον Πρετεντέρη. Δεν ανέφερε όμως η Ρένα Δούρου ότι η βια δεν ίδια απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Δεν είναι ίδια η βία που προέρχεται από την στρατιωτική πτέρυγα του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή, και άλλο πράγμα η βία που προέρχεται από τους πεινασμένους και εξαθλιωμένους πολίτες εναντίον αυτών που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση. Δεν είναι ίδιας ποιότητας η βία αλλά ο Πρετεντέρης δεν το λέει. Είναι πιστός υπηρέτης του συστήματος και θέλει να το συντηρήσει με κάθε τρόπο. Όμως η Ρ. Δούρου γιατί δεν είπε λέξη; Γιατί δεν είπε τα αυτονόητα; Γιατί δεν είπε τα όσα έλεγε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τόσο το 2008 όσο και μετά στα χρόνια του Μνημονίου; Γιατί άραγε; Τι "φοβήθηκε"; Μήπως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλώρη για την εξουσία, για την Κυβέρνηση και δε θέλει να φοβίσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που έχουν στραφεί στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ;

Μα, όλα για την ψήφο μωρέ; Τι κρίμα που τόσο γρήγορα τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσονται και από αντισυστημική δήθεν δύναμη με ταχύτητα φωτός γίνονται σοβαροί και μετρημένοι.

Όχι κ. Δούρου, η βία δεν είναι ίδια και είναι μεγάλο ψέμα και ο ορισμός της βίας του συστήματος έναντι των λαϊκών διεκδικήσεων, ότι η βία που ασκεί ο λαός στις κινητοποιήσεις τους είναι ίδια με αυτή του συστήματος που διαθέτει σώματα ασφαλείας, τράπεζες, στρατό, παρακρατικούς κλπ. Υπάρχει μωρέ μεγαλύτερη βία από την πείνα που έχει επιβληθεί στο λαό εδώ και δυο χρόνια; Είναι ίδια αυτή η βία των Πασόκων και των Δεξιών έναντι του λαού με αυτή του λαού που έριξε και δυο σφαλιάρες σε ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή πέταξε γιαούρτια στον Πάγκαλο και στους άλλους; Από πότε στοχοποιείται ο λαός για τις αντιδράσεις του όταν πεινάει; Ποια άλλη επιλογή έχει; Μήπως να πάρει κεράκια και στρακαστρούκες και να κάνει διαδήλωση στο ένα ρεύμα του δρόμου ώστε να μην μπλοκάρεται η κυκλοφορία στην Αθήνα όπως θέλει ο Καμίνης; Δεν απορώ με την μετάλλαξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν αναμενόμενη και το είχαμε γράψει έγκαιρα αλλά λυπάμαι. Κρίμα ξανά.

Δείτε το βίντεο







6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε ακυβερνησια. Οι γραφες θελετε δεν θελετε βγαινουν. Οτι και να πω λιγο θα ειναι. Απλα πλεον απο κυβερνηση δεν εχουμε. Και δεν θα εχουμε στο εγγυς μελλον.
Απλα και Ελληνικα.
akatalogistos

Ανώνυμος είπε...

Ελεος με την "κριτική" στο ΣΥΡΙΖΑ...έλεος.... Αλλού βρίσκεται ο εχθρός σας....

Θωμάς Σ.

Ανώνυμος είπε...

έλεος με την "αριστερη κριτική" στον ΣΥΡΙΖΑ...ελεος

Θωμάς Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεβέντη, έλεος με τα έλεός σας. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι κάοπυ υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δε δουλεύει καλά. Έχετε ξεφτιλίσει τον όρο της αριστεράς. Κ να ξέρεις πως η αριστερή κριτική γίνεται σε όσους, όσο πηγαίνουν προς τα δεξιά τόσο αφήνουν περιθώρια απο τα αριστερά. Ιδιαίτερα απο εκί κ μετά που είδατε οτι δεν τραβάνε άλλες βαρύγδουπες λεξούλες όπως "συνιστώσες" κ.τ.λ. Έλεος με τα έλεος λοιπόν..

Ανώνυμος είπε...

...Έλεος
Ανώνυμες κι επώνυμες αριστεράτζες του κώλου...
Αν ακόμα δεν έχετε πάρει χαμπάρι που βρίσκεται ο εχθρός και ποιος είναι,
τουλάχιστον μην ξεφτιλίζετε τη λέξη "Αριστερά" (όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ 38 χρόνια...)
Ελεος.... (κι ας δεν σ' αρέσει ανώνυμε!!) Και πάλι Έλεος!!! Αμάν πια... με τις εξυπναδούλες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόχλα,
Κάποτε σας παρακολουθούσα πολύ πιο τακτικά. Τελευταία όχι, καθώς έχεις μπει και συ σε κομματικό κλαμπ. Δεν διαθέτεις πλέον ουδεμία δημοσιογραφική ουδετερότητα... Σχεδόν σε κάθε κείμενό σου περισσεύει η εμπάθεια κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά σχέση δεν βρίσκω στα κείμενα που δημοσιεύεις με αυτό που λέμε κριτική. Τέλος πάντων, δικαίωμά σου...

ΥΓ.
Μια χαρά τα είπε η Δούρου, είσαι ο μόνος (από όσα Blog διάβασα) που δεν του άρεσε η τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο βίντεο.
Είπε αυτά που έπρεπε να πει, χωρίς κραυγές και πολλές κουβέντες...
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, αν η εμπάθειά σου για το ΣΥΡΙΖΑ είναι απωθημένο από τότε που ήσουνα στη ΔΗΜΑΡ...