Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

VIDEO- ΒΕΡΟΙΑ- Ξεκίνησε η δίκη των 8 ναζιστών της Χρυσής Αυγής- Τι είπε ο πρώτος μάρτυρας

Στις 3 το μεσημέρι διακόπηκε η δίκη των 8 κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής που γίνεται στο τριμελές της Βέροιας. Η δίκη άρχισε στις 12:30 με έντονη αστυνομική παρουσία και μετά το ξεπέρασμα των διαδικαστικών προβλημάτων που ανέκυψαν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης εξετάζοντας τον...

πρώτο και βασικό μάρτυρα κατηγορίας, τον Δ. Σαββαϊδη που ως γνωστόν τραυματίστηκε στο κεφάλι από καρέκλα που του έριξε ένας εκ των κατηγορουμένων  τον οποίον και αναγνώρισε.

Η εξέταση του μάρτυρα από την έδρα ήταν τόσο εξαντλητική που διήρκησε πολύ ώρα και "φώτισε" το γεγονότα με τρόπο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο.
Όπως είπε ο μάρτυρας ομάδα άνω των εικοσιπέντε ατόμων με κοντάρια και μερικοί εξ αυτών με κράνη επιτέθηκαν στο καφενείο του Γ. Βραχνή φωνάζοντας συνθήματα και εκτοξεύοντας απειλές για την σωματική του ακεραιότητα.
Συνεχίζοντας ο Δ. Σαββαϊδης περιέγραψε με δραματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε από πέντε συμμορίτες με τα κοντάρια και η οποία είχε ως στόχο την εισβολή τους στο καφενείο αλλά αυτή δεν έγινε διότι ο τραυματισμός του τους οδήγησε σε άμεση αποχώρηση.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι δια των υπερασπιστών τους θέλησαν να συνδέσουν την επίθεση στο καφενείο με τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα λίγες ώρες πριν στο κέντρο της Βέροιας και υποστήριξαν με έμμεσο τρόπο ότι σ΄ αυτά συμμετείχε ο Γ. Βραχνής!

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής υποστήριξαν ότι θα πρέπει το δικαστήριο να ζητήσει το βίντεο από την παρακείμενη τράπεζα που λειτουργεί, να παραστούν δια της βίας και οι δυο απόντες και εκπροσωπούμενοι από δικηγόρους κατηγορούμενοι και να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα κοντάρια ώστε να διαπιστωθεί ότι πρόκειται περί ροπάλων κι όχι για ...αθώα ξυλάκια.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η δίκη θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί είτε εντός της ημέρας είτε αύριο αφού πλέον βρίσκεται στα όρια του αυτοφώρου και θα πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε.

Λίγη ώρα νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί αντιφασίστες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αντιφασιστικού μετώπου που συγκροτήθηκε στην Ημαθία και χτες έδωσε μια συναυλία συμπαράστασης στην πλατεία δημαρχείου.
Παρόντες στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γ. Βραχνή συλλογικότητες, εκπρόσωποι κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και ΚΕΕΡΦΑ)

Δείτε στο βίντεο την παρέμβαση της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: