Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων της "Εύηχης Πόλης"

Από την ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων "¨Εύηχη Πόλη". Το πρόγραμμα είναι τα εξής:

Πέμπτη 21 Ιουνίου
7.00μ.μ Η ΠΟΛΗ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ. Φιλαρμονικές ορχήστρες παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια.
Συμμετέχουν
  • Φιλαρμονική “Θιναλίων’’ Δήμου Κέρκυρας
  • Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας»
ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

8.00μ.μ Συναυλίες των Φιλαρμονικών στις πλατείες ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ και ΕΛΗΑΣ


9.00 μ.μ μουσικό τρίο Δημήτρη Παπαιωάννου
ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ …

..ταξιδεύουμε σε θάλασσες του ονείρου με συνθέσεις Πλέσσα, Σπανού , Κουγιουμτζή κ.α
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

9.00μ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ από τη Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας.
Επιμέλεια- Δ/νση Χορωδίας : Δήμητρα Ζησέκα
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ

10.00μ.μ AROMA MEDITERRANEΟ. μουσική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου
H Τυνήσια τραγουδίστρια της μεσογειακής μουσικής Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια από την Κρήτη Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη σκηνή . Το μεθυστικό άρωμα, οι ήχοι και οι εικόνες της Μεσογείου που ξετυλίγονται ανάγλυφα μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών, συμπληρώνονται από τα σύντομα, μικρά κείμενα (performance) συνοδεία κρουστών. Ξεχωριστή ψηφίδα στο μωσαϊκό των μουσικών διαδρομών της Μεσογείου αποτελεί η Ελλάδα, με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη (τραγούδια του γάμου, ριζίτικα), τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη κ.τ.λ.
Ένα μουσικό σύνολο γεμάτο εναλλαγές σε ατμόσφαιρες, ηχοχρώματα και διαθέσεις, που παρασέρνουν τον θεατή στα μυστικά μονοπάτια της Μεσογείου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Lamia Bedioui/ τραγούδι
Εύα Ψυλλάκη/ τραγούδι, performance
Γώργος Βουρνάς/ ούτι, κιθάρα, λαούτο
Γιάννης Ευσταθόπουλος/ κρουστά
Λουκία Κωνσταντάτου/ κανονάκι
Δημήτρης Χιώτης/ κρητική λύρα
ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ


Παρασκευή 22 Ιουνίου
8.30μ.μ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Επιμέλεια – Δ/νση Φιλαρμονικής Ορχήστρας : Αντώνης Βιγκάτο
ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟY

9.30μ.μ ΠΑΤΡΙΔΕΣ Παραδοσιακά τραγούδια των αλησμόνητων Πατρίδων του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Κων/πολης, της Μικράς Ασίας από παλιούς και νεότερους ντόπιους μουσικούς , ακούραστους ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής , οι οποίοι με πολλή αγάπη και μεράκι ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν.
Συμμετέχουν : Θόδωρος Βεροιώτης , Ποντιακή Λύρα – Τραγούδι
Ιορδάνης Κουτσιμανής, Πολίτικη Λύρα – Τραγούδι
Βασίλης Γουδώνης , Κανονάκι – Τραγούδι
Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Τραγούδι
Κυριάκος Ελευθεριάδης, Ούτι- Ταμπουρά
Αρετή Πουλατσίδου, Τραγούδι
Ελευθερία Λαζαρίδου, Τραγούδι
Απόστολος Τσιρώνης, Κρουστά
ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

10.30 μ.μ BUENA VISTA SOCIAL CLUB
CALLES DE CUBA - ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!!!
με RAMON SOTO k LA CUCARACHA
LA CUCARACHA
Μια επταμελής μπάντα που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους Κουβανούς μουσικούς . Το ρεπερτόριο τής μπάντας περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο μωσαϊκό της Κουβανικής μουσικής που τα έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny Moré y Buena Vista Social Club, κ. ά. σε πρωτότυπες διασκευές, καθώς και συνθέσεις τού Υoel Sotο.
Οι μουσικοί του γκρουπ είναι απόφοιτοι σημαντικών σχολών τέχνης της Κούβας κι έχουν παίξει με μεγάλα ονόματα της διεθνούς λάτιν μουσικής σκηνής, όπως: El Gran Combo de Puerto Rico, Oscar D’ León, Celia Cruz, José Alberto “El Canario”, Pochy y La Coco band, Sergio Vargas, κ.ά.
RAMON SOTO
Eξαιρετικός κουβανός τραγουδιστής, υπήρξε μέλος θρυλικών ορχηστρών για πολλά χρόνια, όπως η Orquesta Loyola (δημιουργήθηκε από τον Εfraín Loyola, ενός από τους ιδρυτές της πιο εξέχουσας ορχήστρας της χορευτικής κουβανικής μουσικής, της Οrquesta Aragón) και της ορχήστρας του Arsenio Rodríguez, ερμηνευτής του tres cubano και διευθυντής της ορχήστρας . Η διάταξή του της ορχήστρας με πολλές τρομπέτες συντέλεσε στο συνολό της στο να μπουν οι βάσεις για την εξέλιξη της μουσικής που σήμερα γνωρίζουμε σαν σάλσα. Πολυγραφότατος συνθέτης, έγραψε γύρω στα 200 τραγούδια, τα περισσότερα με μία αίσθηση του χιούμορ και διπλής σημασίας.
ΠΑΡΚΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Σάββατο 23 Ιουνίου
11.00π.μ – 14.00 ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Κρουστά & χορός σε μια πλατφόρμα αυτοσχεδιασμού ,με έντονα στοιχεία από τη Μεσόγειο, την Ανατολή, αλλά και τη Δύση. Έντονος ρυθμός και εντυπωσιακές αλλαγές στην κίνηση, χαρακτηριστικά του λεγόμενου στη Δύση tribal fusion belly dance.
Jazz for the road: Η jazz μουσική σε μια μορφή λιγότερο συνηθισμένη, ιδανική για “τον δρόμο”, σε πιο έντονους ρυθμούς, αυτούς των περαστικών.
Βασισμένη στη παράδοση της Νέας Ορλεάνης, η μουσική του «πλανόδιου» σχήματος ξεκινάει από την blues μουσική της Νέας Ορλεάνης και φτάνει στη σημερινή jazz.
Ethnic: Βασισμένο στην παραδοσιακή κρητική μουσική, το σχήμα εισάγει νέους τρόπους ελεύθερης έκφρασης σε μια παράδοση που μέχρι τώρα ίσως θεωρούνταν κλειστή.
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


7.00μ.μ -10.00μ.μ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Μικροί Μουσικοί – Μεγάλοι Συνθέτες από το τμήμα Μουσικής Προπαιδείας της Κ.Ε.Π.Α
Ποιός είναι άραγε αυτός …………….ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μότσαρτ? Και όλοι αυτοί οι μεγΑΑΑΑλοι συνθέτες? Ξέρει κανείς?Μας νομίζετε μικρούς, αλλά είμαστε μεγάλοι…Παίζουμε μουσική και αν δε μας πιστεύετε , ελάτε και θα δείτε!
Επιμέλεια – Διδασκαλία : Άννα Αφεντούλη
Επίσης, Ορχήστρα Κιθαριστών VeriArtisti, διδασκαλία Λάμπρος Μπέκιος
Τμήμα Φλάουτου Δ.Ω.Β, διδασκαλία Δημήτρης Δομενικιώτης
ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


9.00μ.μ duo Ακορντεόν – Μπαγιάν ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟΥ
Μια συναυλία μοναδική, με χαρακτηριστικά έργα του ρεπερτορίου του ακορντεόν κονσέρτου από δύο νέους και ταλαντούχους ακορντεονίστες της χώρας μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από το πρωτότυπο ρεπερτόριο του οργάνου, μεταγραφές έργων της εποχής μπαρόκ, τα οποία προσεγγίζονται με μια νέα οπτική μέσα από τον ήχο του ακορντεόν κονσέρτου και ολοκληρώνεται με δύο ντουέτα στο ύφος του tango nuevo των Astor Piazzolla και Michel Portal.
Ακορντεόν : Ανδρέογλου Παναγιώτης
Μπαγιάν : Σταμάτης Πασόπουλος
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ,«ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ»

10.00μ.μ BAHAR ENSEMBLE Μουσικές από την αυλή του σουλτάνου, Ρωμιών ψαλτών, Δερβίσηδων από τους Μεβλεβί τεκέδες, καθώς και Αρμένιων, Ιρανών, Αφρικανών κλπ. Έργα Zekai Dede, Ζαχαρία Χανεντέ, Ross Daly, Χρήστου Μπάρμπα κ.α.
Χρήστος Μπάρμπας: Νέυ
Μαρίνα Λιόντου-Mωχαμεντ: Ούτι
Ελένη Καλλιμοπούλου: Πολίτικη Λύρα
Γιώργος Πολυχρονιάδης: Γυαλί Ταμπούρ
Παύλος Σπυρόπουλος: Κοντραμπάσο
BYZANTINO MOYΣΕΙΟ

00.00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ Μαγγανείες
Ο Γιάννης Χαρούλης αναζητά τα χρώματα της «Πρώτης Ανοιξης», ψάχνει «Αγίους» με «Οδοιπόρους» σκαρφαλωμένους σε «Ανεμόσκαλα» και περιμένει την βροχή που υπόσχεται η «Πλύστρα» του ουρανού. Αφήνει τους ήχους του καλοκαιριού να μπουν στα τραγούδια να φωτίσουν τα βράδια των γιορτινών συναντήσεων .
Να μιλήσουν οι ιστορίες των κομματιών του που αφηγούνται την χαρά το μυστήριο της ζωής και της αλήθειας. Αυτής που δεν υπάρχει μόνο στα τραγούδια αλλά και γύρω μας …
ΦΡΑΓΜΑ

Κυριακή 24 Ιουνίου
9.00 μ.μ “ ΝΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΘΕΛΩ…» Άχι Βάχι Παραδοσιακές μουσικές διαδρομές στη Μικρά Ασία, το Αιγαίο , τη Θράκη και τη Μακεδονία. Τόποι όπου μας ταξιδεύει ο ήχος νυκτών και τοξοτών εγχόρδων, πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Παίζουν οι :
Αρετή Πουλατσίδου, φωνή
Κυριάκος Ελευθεριάδης, ούτι
Αλέξης Ελευθεριάδης, ταμπουρά – νέυ
Ιορδάνης Κουτσιμανής, πολίτικη λύρα
Θοδωρής Βλάχος, φλογέρα
Αποστόλης Τσιρώνης, μπεντίρ
Κώστας Ρίζος, τουμπερλέκι
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις συναυλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: