Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΗ «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ


Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ θεωρεί απαράδεκτο και επικίνδυνο, το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε, όταν πραγματοποιώντας πριν...


μερικούς μήνες κινητοποιήσεις και την εκδήλωση για τον ΕΟΠΥΥ, τονίσαμε και αναδείξαμε το πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ στις 18-1-2012, αναφέραμε «Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν είναι παρά το εργαλείο σταδιακής, αλλά πλήρους πλήρους κατάργησης της υγειονομικής περίθαλψης. Γι’  αυτούς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά αναλώσιμοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να “μειώσουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης”, να μην προσφέρει η όποια εργοδοσία τίποτα στην ασφάλιση, να αναγκαστούμε, όλο και περισσότεροι να καταφεύγουμε σε μη συμβεβλημένους γιατρούς, νοσοκομεία και εργαστήρια, καταβάλλοντας από το πενιχρό μας εισόδημα τα έξοδα των εξετάσεων και της ενδεχόμενης νοσηλείας».

Σήμερα πια έχει επέλθει η απόλυτη κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. Το σημερινό φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς παρόλο που είναι πολύ σοβαρό δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου. Η ταλαιπωρία και φυσική εξόντωση χιλιάδων ασφαλισμένων αποτελούν ψιλά γράμματα για όσους αποφασίζουν για τις τύχες μας.

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ καλεί την ΟΛΜΕ να απαιτήσει την ρητή δέσμευση όλων των κομμάτων ότι θα διεκδικήσουν,  άμεσα την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων σε φαρμακευτική, εργαστηριακή και νοσοκομειακή περίθαλψη. Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων, να προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση του αυτονόητου. Δηλαδή το δικαίωμα στην φαρμακευτική, εργαστηριακή και νοσοκομειακή περίθαλψη.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,
ΤΟΤΕ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: