Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Σε αθλητικό κέντρο μετατρέπεται ο χώρος του Δημ. Αμφιθεάτρου- Πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή

Δημ. Παπαδόπουλος
Σε πραγματικό στολίδι μετατρέπεται σιγά σιγά ο χώρος του Δημοτικού Αμφιθεάτρου στην Αλεξάνδρεια όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία το Κολυμβητήριο.
Η διοίκηση της ΚΕΔΑ με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της Δημήτρη Παπαδόπουλο αποφάσισε και υλοποιεί το σχέδιο που υπήρχε από την εποχή της δεκαετίας του 1990 και προέβλεπε την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στο χώρο αυτό.

Στην έκταση αυτή ήδη ως γνωστόν υπάρχουν και...
λειτουργούν το Κολυμβητήριο που κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει κάθε μέρα πάνω από χίλια άτομα της ευρύτερης περιοχής και έχει πλέον καταστεί ένας μεγάλος πόλος έλξης για άθληση κάθε ηλικίας.
Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη
Στο Κολυμβητήριο λειτουργούν τμήματα κάθε ηλικίας και αθλήματος και η δυναμική ανόδου κάθε μέρα γίνεται μεγαλύτερη.

Επίσης, στο χώρο αυτό λειτουργούν δυο γήπεδα μπάσκετ τα οποία συντηρήθηκαν και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους νέους που  θέλουν να αθληθούν. Τέλος υπάρχει και λειτουργεί μια πίστα για τους νεαρούς που κάνουν σκέιτ.
Παράλληλα, ανακατασκευάζονται τα γήπεδα τένις που είναι πιο δίπλα και αυτές τις μέρες κατασκευάζονται τα εξής:
Εδώ θα γίνουν τα δυο γήπεδα βόλεϋ
-Ποδηλατόδρομος- πεζόδρομος μήκους 800 περίπου μέτρων που εκτίνεται περιμετρικά του χώρου.
-Δύο γήπεδα βόλεϊ. Το ένα γήπεδο θα είναι με άμμο και θα είναι μπητς βόλεϋ και το άλλο με γκαζόν και θα προσφέρεται για το κλασσικό βόλεϋ.
-Γήπεδο 5x5
- Χώρος τοξοβολίας
-Κυλικείο
-Δενδροφύτευση

Στο χώρο του ποδηλατόδρομου θα έχουν την ευκαιρία οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι να κάνουν το ποδήλατό τους αλλά κυρίως προσφέρεται σε όλους όσοι κάθε μέρα περπατούν είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους συντήρησης του σώματός τους. Θα περπατούν σε προστατευόμενο χώρο, φωτιζόμενο χώρο και θα αποφεύγουν τους κινδύνους ατυχημάτων που αυτονόητα υπάρχουν όταν περπατούν στους επαρχιακούς δρόμους.

Στα γήπεδα βόλεϋ αλλά και στο πέντε επί πέντε θα μπορούν όλοι να "κλείνουν" αγώνες και να διοργανώνουν τουρνουά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Δ. Παπαδόπουλος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και την μετατροπή του χώρου σε ένα αθλητικό κέντρο αξιώσεων που στη γύρω περιοχή δεν υπάρχει και μπορεί να καταστεί πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους τόσο του δήμου Αλεξάνδρειας όσο και από τους γύρω δήμους.

Εδώ θα γίνει το γήπεδο πέντε επί πέντε
Στις σκέψεις της ΚΕΔΑ, είπε ο κ. Παπαδόπουλος να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ αλλά και να προκύψουν και νέα δρομολόγια από την πλευρά της Πέλλας και ειδικότερα από τα Γιαννιτσά.
Τέλος, ο Δ. Παπαδόπουλος είπε ότι ολοκληρώθηκε η επίπονη διαδικασία της αδειοδότησης του Κολυμβητηρίου και πλέον η ΚΕΔΑ έχει στα χέρια της την άδεια λύνοντας ένα πρόβλημα που πέρσι ως γνωστόν είχε αποτελέσει σημείο τριβής και "αντιπολίτευσης" δεδομένου ότι ορισμένοι κύκλοι θεώρησαν ότι μπορούν να πλήξουν την διοίκηση του δήμου για μια διαδικασία που έπρεπε να γίνει πριν από πέντε χρόνια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: