Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ποιοι και πώς εκκόλαψαν το αβγό του φιδιού

του Στέλιου Ελληνιάδη

Δεν έγινε ξαφνικά δημοφιλής ο ναζισμός. Πολλοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν, ούτε είχαν δει ποτέ τους τον Μιχαλολιάκο, ούτε ήξεραν κάποιο όνομα στα ψηφοδέλτια της χιτλερικής οργάνωσης, ούτε είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια συμμορία ένοπλων κακοποιών που με προκάλυμμα την ελληνική σημαία....
λιντσάρουν αθώους ανθρώπους στα στενοσόκακα τη νύχτα ή με επιδρομές μέρα-μεσημέρι με τη συνδρομή μερίδας αστυνομικών και μερίδας δικαστών που αναβάλλουν σκανδαλωδώς κάθε δίκη σε βάρος των χρυσαυγιτών δολοφόνων. Χιλιάδες πολίτες, ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι, ψήφισαν μια… φήμη, ψήφισαν από αγανάκτηση, ψήφισαν εκδικητικά, ψήφισαν από το περιθώριο, ψήφισαν τυφλά. Μαζί, βέβαια, με άλλους από έναν πιο σκληρό πυρήνα που έχει το ρατσισμό και το φασισμό στο πετσί του.
Προκειμένου να υπηρετήσει τα τοκογλυφικά συμφέροντα και να εμποδίσει την άνοδο της Αριστεράς, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, πολύ πριν από την κρίση που το ίδιο δημιούργησε, ακολουθεί πολιτικές και συμπεριφέρεται με τρόπους που σπρώχνουν την κοινωνία στην άκρα Δεξιά. Η άνοδος του ΛΑΟΣ ξεκινά μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες που αυθαίρετα και παράνομα οι κυβερνήσεις παραχώρησαν στην άκρα Δεξιά. Πλεύρης, Γεωργιάδης, Βελόπουλος κ.λπ. είναι φυντάνια των ακροδεξιών καναλιών, που χωρίς εμπόδια μεταφυτεύτηκαν στα κανάλια των εργολάβων που ελέγχουν τα ΜΜΕ. Με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του Καρατζαφέρη στην μνημονιακή κυβέρνηση και την υπουργοποίηση του ΕΠΕΝίτη Βορίδη, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. νομιμοποιούσαν με πανηγυρικό τρόπο στη συνείδηση των πολιτών την άκρα Δεξιά, με όλες τις νεοφασιστικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές της αντιλήψεις.
Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων υιοθέτησαν τις πιο ακροδεξιές συμπεριφορές και τις επέβαλαν στο δημόσιο λόγο σε επίπεδο που η άκρα Δεξιά δεν μπορούσε από μόνη της να σκαρφαλώσει. Ο Πάγκαλος με χυδαίες εκφράσεις σκόρπιζε λάσπη τριγύρω, ανοίγοντας το δρόμο στη συκοφαντία και την χωρίς όρια ψευδολογία. Από κοντά ο Γιακουμάτος, ως ζόμπι της παλαιοδεξιάς, με ελληνικά της κακιάς ώρας, σιγοντάρησε την αντιαριστερή υστερία και έστρωσε το έδαφος στην αντικομμουνιστική ρητορεία μιας πρόχειρα μπαλωμένης νεοδεξιάς υπό τον υποτονικό Σαμαρά που, προκειμένου να αποφύγει τη δεύτερη ταπεινωτική ήττα που θα τον στείλει σπίτι του, αγκάλιασε όλους τους περιφερόμενους αρπακολατζήδες της άκρας και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που μεταπηδούν από σχήμα σε σχήμα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
Με Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βελόπουλο, αλλά και Μπακογιάννη, Ψωμιάδη και άλλους… αδέσποτους, η Νέα Δημοκρατία τόνωσε το ακροδεξιό της προφίλ, αποδυνάμωσε το κεντρώο τμήμα της και ενίσχυσε την προπαγάνδα στα ΜΜΕ που διευκολύνει τη διάδοση των νεοφασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία. Προκειμένου να συσπειρώσει όλη τη Δεξιά, η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να ενδυθεί το κοστούμι του ακροδεξιού που είχε στο ντουλάπι, συνεπικουρούμενη από παραφυάδες τύπου Μάνου και Τζήμερου.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι «σκούπες» του Χρυσοχοΐδη, που αναφέρονται σε ανθρώπους σαν να πρόκειται για σκουπίδια, καθώς και η διαπόμπευση από τον Λοβέρδο ανυπεράσπιστων γυναικών θυμάτων του σωματεμπορίου, συμπληρώνουν το σκηνικό του εκφασισμού του δημόσιου βίου και δικαιώνουν τις πιο ακραίες ομάδες που ποντάρουν στο φόβο, την ανέχεια, το μίσος και τη φρίκη.
Η αναγόρευση, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σε υπέρτατη αξία της υποταγής στους τοκογλύφους, της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας σε ξένους, της αναγκαστικής πτώχευσης του λαού και της συρρίκνωσης των πάσης φύσεως δικαιωμάτων, από τη μία ευαισθητοποιεί πολίτες που δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στη λεηλασία και από την άλλη οδηγεί πολίτες σε παραπέρα ηθική εξαχρείωση, λεία των φασιστοειδών που περιμαζεύουν ό,τι μπορούν από τα θύματα της ολιγαρχίας και των κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα και ταπείνωσαν το λαό.
Έτσι, η είσοδος του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη στα στημένα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών γίνεται σε προετοιμασμένο από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία πολιτικό και «ηθικό» περιβάλλον. Λίγο πριν από την επίθεση του Κασιδιάρη στην Κανέλλη και τη Δούρου, στον ΑΝΤ1, ο Καμπουράκης στο Mega έλεγε μετανοημένος ότι άλλαζε γνώμη για το θέμα της οπλοφορίας των πολιτών μετά την εκτέλεση ενός διαρρήκτη στην Παλλήνη, πολύ κοντά στην άποψη του Κασιδιάρη για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Συμπλήρωμα κι αυτό στην ακατάσχετη και εξωφρενική τρομοπροπαγάνδα του Πρετεντέρη, της Τρέμη, του Καψή, του Προτοσάλτε, του Οικονόμου και όλων των «έγκυρων» υπερασπιστών της φτώχειας και της υποτέλειας του Μνημονίου.
Τοκογλύφοι και τραπεζίτες, εργολάβοι φυλακών και στρατοπέδων, κακοποιοί και έμποροι όπλων τρίβουν τα χέρια τους. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στρώνουν το έδαφος και ο Κασιδιάρης δείχνει το δρόμο. Τα νερά και τα χαστούκια είναι η λάιτ τηλεοπτική εκδοχή των μαχαιρωμάτων, του λιντσαρίσματος και των φόνων που ανεμπόδιστα διαπράττει η Χρυσή Αυγή, η άλλη όψη των ενεχυροδανειστηρίων, των πλειστηριασμών και των αυτοκτονιών που εγγυώνται αν επιστρέψουν στην εξουσία τα κόμματα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Τα κουρέλια της σοσιαλδημοκρατίας, τα μπαγιάτικα ψάρια της Δεξιάς και τα ρεμάλια του νεοφασισμού προσπαθούν -μαζί και χώρια- να τρομάξουν τους πολίτες για να εμποδίσουν την Αριστερά να ανακόψει την οικονομική και ηθική καταστροφή της Ελλάδας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!


e-dromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: