Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Του άνοιξα καριέρα του γεωπόνου του Κασιδιάρη»

Η βουλευτής του ΚΚΕ δίνει συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και μιλάει αναλυτικά για το επεισόδιο Κασιδιάρη, τα χαστούκια που εκλαμβάνει ως τίτλο τιμής και το -ακόμη μεγαλύτερο- σοκ που της επιφύλασσε η επόμενη μέρα...

«Ίσως να έχει και δίκιο. Στο τέλος μάλιστα μπορεί να μου στείλουν και ανθοδέσμη. Γιατί, όπως...

κάποιος που βάσταγε τσεκούρι πριν από πολλά χρόνια έγινε υπουργός, φαίνεται ότι τώρα του άνοιξα καριέρα του γεωπόνου». Αυτή ήταν η πλήρης απάντηση της Λιάνας Καννέλη,όπως γράφει το iefimerida.gr, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Χατζηγεωργίου για το αν συμφωνεί με την δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι «το περιστατικό δεν ήταν η κηδεία, αλλά η ανάσταση της Χρυσής Αυγής».

Ενώ απάντησε με γλαφυρότητα και στο αν φοβάται μια νέα επίθεση: «Μονάχη μου κυκλοφορώ. Ενώ αυτοί κυκλοφορούν 50 και 60 μαζί- γιατί αυτοί είναι αγέλη λύκων».

Όσον αφορά εκείνους που υποστηρίζουν ότι εκείνη προκάλεσε το επεισόδιο, χαρακτηρίζοντας τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής προηγουμένως «φασισταριό», η Κανέλλη απαντά «Από τότε που υπάρχουν οι βασανιστές και οι φασίστες, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν αυτοί- ξέρω ποιοι είναι. Με ενδιαφέρει, όμως, το γεγονός ότι διεκδικούν μία νομιμότητα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και μάλιστα έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο- γιατί πάντα 'μπορντέλο' αποκαλούσαν τη βουλή».

Τέλος, θεωρεί άξιους της τύχης του εκείνους που υποστήριξαν ότι «καλά της έκανε της Κανέλλη ο Κασιδιάρης». Προσθέτοντας «Αυτοί που το είπαν αυτό έβγαλαν τον φασισμό που έχουν μέσα τους, είδαν τη μούρη τους στον καθρέφτη και τους άρεσε. Να την χαίρονται! Αν αυτός είναι 'ο δέκατος τρίτος άθλος του Ηρακλή'- όπως είπαν- τότε έχουν ξεχάσει τον μύθο. Γιατί ο Ηρακλής είχε να διαλέξει ανάμεσα στην αρετή και στην κακία και τελικά διάλεξε την αρετή».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στης Λιάνας στο τι θα έλεγε στον Κασιδιάρη αν τον συναντούσε πρόσωπο με πρόσωπο «Αν πιστεύεις ότι έχει πρόσωπο, τότε μπορεί να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά αυτός φοβάται το πρόσωπο του σε τέτοιο βαθμό, που θέλει να εξαφανίσει και τα υπόλοιπα πρόσωπα! Άλλωστε, μπορείς να τον δεις; Πρέπει να περάσεις μέσα από 10 σάρκινα ογκώδη πυργάκια που βρίσκονται γύρω του, για να τον κοιτάξεις. Η όλη κατάσταση είναι παθογενής για τη δημοκρατία, αγόρι μου. Αλλά εγώ αντέχω τη δημοκρατία, αυτοί όχι. Και σας βαράω συναγερμό».

Καθώς επίσης και τι ήταν αυτό που της συνέβη την επόμενη μέρα από το επεισόδιο, το οποίο την σόκαρε παραπάνω «Την Πέμπτη έγινε το συμβάν, την Παρασκευή πήγα να μιλήσω στον Ωρωπό σε μία κομματική συγκέντρωση. Είχα φτάσει 10 λεπτά νωρίτερα. Με πλησίασαν δύο νεαρές κοπέλες- ούτε 25 χρόνων, με ντοσιέ στα χέρια- και με ρώτησαν 'μπορούμε να σας απασχολήσουμε για 10 λεπτά;'. Πίστεψα ότι είναι Κνίτισσες, συντρόφισσες. Μου είπαν 'μας έστειλε το αφεντικό μας'. Τα έχασα. 'Για να σας προτείνουμε ένα συμβόλαιο' συνέχισαν, 'ένα συμβόλαιο προσωπικής ασφάλειας'. Η μπουνιά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό!»

Για το τέλος αφήνουμε την απάντηση της Κανέλλη για το αν τα χαστούκια αποτελούν τίτλο τιμής για εκείνη ( «Ναι. Γιατί όταν αντιστέκεσαι και δείχνεις ποιο είναι το τέρας, κάποια στιγμή θα σου κληρώσει. Και εμένα μου κλήρωσε. Τίτλος τιμής είναι αν το φας αυτό το χαστούκι! Και μάλιστα, υπό τα όμματα των άλλων. Ώστε να ξέρουν») και το σχόλιο της για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κασιδιάρη να θέλει μικρός να γίνει χορευτής του ταγκό («Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν σώζει ούτε το ταγκό ούτε η μουσική. Γιατί οι Ναζί, στα στρατόπεδα, έβαζαν τα θύματά τους που ήξεραν μουσική να παίζουν σε κουαρτέτα υπέροχες μελωδίες, μέχρι να πάνε και να γίνουν σαπούνι»).


planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: