Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ - Η απολίτικη και επικίνδυνη τακτική της διοίκησης Ουσουλτζόγλου έναντι του φασιστικού κινδύνου- ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ !!

πηγή φωτ: ΕΠΕΑ
Kαι μετά αναρωτιούνται και χύνουν δάκρυα για το γεγονός ότι στην Βέροια γίνονται βίαια επεισόδια. Και μετά αναρωτιούνται τάχου μου δήθεν αφελώς για παιδιά με τις άγριες διαθέσεις που συγκρούονται λες και έχουν ένα βίτσιο, θέλουν να τα κάνουν λίμπα για να εκτονώνονται.
Ο λόγος για την ανεπαρκέστατη διοίκηση του δήμου Βέροιας η οποία θορυβημένη από το ότι ....
οι εξελεξίξεις τρέχουν κι αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και εξαντλεί το χρόνο της σε ανούσιες φιέστες και ταξίδια ή ημερίδες.


Η δήμαρχος Βέροιας που ως γνωστόν είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αντί να απαντήσει για τη σωρευμένη βία που έχει επιφέρει στο λαό και τους δημότες της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα χαράτσια και τους φόρους, αντί να απαντήσει για την βία που ούτως ή άλλως ενυπάρχει με την άσκηση κάθε εξουσίας όπως και η δική της και να πει γιατί η πόλη συνεχίζει να είναι αβίωτη, αντί να επιχειρήσει να ερμηνεύσει το φαινόμενο αυτό που εκτυλίσσεται στα μάτια της αλλά εν απουσία της, συμπεριφέρεται ως  επαρχιατοπούλα δασκάλα.


Η Χ. Ουσουλτζόγλου και οι συνεργάτες της κάνουν ότι δε βλέπουν τον κίνδυνο ή ακόμα χειρότερα δεν τον αντιλαμβάνονται. Το παίζουν "πολιτισμένοι" και κρατούν ίσες αποστάσεις έναντι των φασιστών και των αντιφασιστών πολιτών που συγκρούονται με τα φίδια που βγήκαν απ΄ το αβγό του φασισμού.
Κρατούν αποστάσεις από τις αντιμαχόμενες πλευρές όταν έχουν την βαριά ευθύνη να διοικούν μια πόλη που εκατοντάδες κάτοικοί της σφαγιάστηκαν από τους ναζί κατακτητές.

Κρατούν αποστάσεις από τις “αντιμαχόμενες” πλευρές όταν έχουν την βαριά ευθύνη να διοικούν μια πόλη που εκατοντάδες κάτοικοί της σφαγιάστηκαν από τους ναζί κατακτητές. H απολίτικη προσέγγιση του ζητήματος αυτής της βίας, η συμπεριφορά του πόντιου πιλάτου της διοίκησης του δήμου Βέροιας και οι κραυγές για την τήρηση της τάξης έχουν να κάνουν με την πολιτική κουλτούρα της συντήρησης της κυρίαρχης τάξης που διοικεί τη χώρα και την Ημαθία. Αυτή τη χάρη είναι προφανές ότι οι πολίτες τόσο του αντιφασιστικού κινήματος όσο και των πλατειών δεν πρόκειται να τους της κάνουν.



Η δήμαρχος επανέλαβε την μνημειώδη φράση των ανθρώπων εκείνων της εξουσίας που έχουν ταυτιστεί μαζί της και κάνουν τα πάντα να μη χαλάσει η βολή τους, να μη χάσουν τα προνόμιά τους βασιζόμενοι στην μικροαστική συντηρητική έφεση για ηρεμία, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Παραβλέπουν το γεγονός ότι οι φασίστες, ο φασιστικός κίνδυνος είναι υπαρκτός και στοχοποιεί όλους όσοι πάνε κόντρα στη δράση του και βάζουν εμπόδια στην επίτευξη του στόχου του που είνα η κατατρομοκράτηση της κοινωνίας και του λαού.
Η Ουσουλτζόγλου και ο Τσαβδαρίδης καθώς και όλοι όσοι πήραν το λόγο στο συμβούλιο που συγκάλεσε η δήμαρχος υπέπεσαν σε ένα τεράστιο πολιτικό λάθος. Κράτησαν αποστάσεις και εξομοίωσαν τη δράση των αντιφασιστών με αυτή της συμμορίας της Χρυσής Αυγής που απειλεί, δέρνει, τραυματίζει, σπάει...


Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων δημάρχων της χώρας που βγήκαν και διατράνωσαν την λαϊκή θέληση και καταδίκασαν πολιτικά τη δράση της Χ.Α και ζήτησαν να τεθεί εκτός νόμου ή την κύρηξαν ανεπιθύμητη στην πόλη τους η δήμαρχος Βέροιας καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

 
Τι κι αν ο σύμβουλόςτης, ο Γ. Κάκαρης είπε ότι πρέπει να προσέχει μήπως κάνουν έφοδο οι φασίστες μέσα στο δημαρχείο και αρχίζουν να απειλούν όπως έκαναν με τον ίδιο που τόλμησε και έγραψε ένα ποστ στο φ/β εναντίον της. Τι κι αν ο γνωστός δικηγόρος και συγγραφέας της Βέροιας, ο Γ. Λιόλιος με παρεμβάσεις του αναδεικνύει το ζήτημα και επισημαίνει ότι οι μοναδικοί που αντιδρούν στους φασίστες της Χ.Α είναι τα μέλη του αυτόνομου στεκιοί το ΜΠΑΡΟΥΤΙ ενώ οι κύριες δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) κάνουν πως δε βλέπουν, υποτιμούν τον κίνδυνο και λειτουργούν με ψηφοθηρικά κριτήρια.


Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κίνδυνος του φασισμού είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δυνάμεις εκείνες που είναι διατεθειμένες να το πράξουν. Πρέπει όλα τα κόμματα της Αριστεράς να βγουν και να καταδικάσουν την ισοπεδωτική αντίληψη της διοίκησης του δήμου Βέροιας που κρατά ίσες αποστάσεις έναντι των φασιστών και των αντιφασιστών.


Αρκετά με τις πολιτικές Πόντιου Πιλάτου και τις απολίτικες κραυγές. Θέλουμε “καθαρές” πόλεις από φασίστες και όχι πόλεις τρομοκρατημένες και φοβισμένες.


Το κείμενο:


‘Το περασμένο Σάββατο, γίναμε μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων στο κέντρο της Βέροιας μεταξύ ατόμων που επιχείρησαν να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές με συμπλοκές, βιαιοπραγίες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και βανδαλισμούς σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία.


Δεν είναι η πρώτη φορά.


Η Δημοτική Αρχή της Βέροιας δηλώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας (σωματική ή λεκτική), απ όπου αυτή κι αν προέρχεται.


Η Δημοκρατία πρέπει να προστατευτεί απ όλους μας για να διασφαλίσουμε το κοινό αγαθό της ειρηνικής συνύπαρξης και ανταλλαγής απόψεων.


Η βία γεννά βία και οδηγεί σε καταστάσεις περιστολής των ατομικών ελευθεριών.


Ως εκ τούτου,


-Καλούμε τους νέους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα φαινόμενα βίας, και τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι ο τόπος λαβώθηκε σκληρά στο παρελθόν και η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο μέσα από την έξαρση της βίας και του εμφυλιοπολεμικου κλίματος που καλλιεργήθηκε από κύκλους που επιβουλεύονταν την πρόοδο και την ευημερία του λαού προς όφελος ξένων δυνάμεων κι αλλότριων συμφερόντων.


Δεν ανεχόμαστε, όποιος θέλει, όποτε θέλει, ν' αρπάζει ένα ρόπαλο και να κινείται σε χώρους όπου κινούνται ηλικιωμένοι, μανάδες με παιδιά, φιλήσυχοι και ταλαιπωρημένοι από την οικονομική κρίση επαγγελματίες, όπως και ανυποψίαστοι πολίτες.


Η τοπική κοινωνία δεν θα μείνει άφωνη, ως άλαλος θεατής ενός έργου που γράφτηκε για να εξυπηρετήσει γνωστούς-αγνώστους.


Η τοπική κοινωνία, δεν θα ακολουθήσει το σύγχρονο μοντέλο του ανεύθυνου, σιωπηλού, εγωκεντρικού πολίτη.


Η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και οι φορείς της πόλης,


-Καταγγέλλουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Βέροιας.


-Συμπαραστεκόμαστε στους καταστηματάρχες της πόλης, οι επιχειρήσεις των οποίων βρέθηκαν στο στόχαστρο των ταραχοποιών.


-Συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο των εργαζόμενων στην ΕΛ.ΑΣ.


-Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα της τυφλής βίας των ταραχοποιών.


Η ευρεία σύσκεψη των φορέων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο της Βέροιας, ανέδειξε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας να προστατευθεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να ζουν ειρηνικά.


Στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος, η ειρηνική και δημοκρατική Βέροια εκφράζει την αποστροφή της στους θιασώτες της τυφλής βίας και οι πολίτες ενωμένοι ορθώνουν τείχος απέναντι στους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων, με ένα ηχηρό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ». Ορθώνουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της βίας και του τραμπουκισμού και ενωμένοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έχει δίκαιο η Δήμαρχος? Μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5%να αναστατώνει την Πόλη, και απογορεύουμε την Χρυσή Αυγή με 6% να μοιράζει προεκλογικό υλικό? Τι φασισμός είναι αυτός?Μπορεί η Κανέλη να λέει τον Κασιδιάρη Φασίστα και δεν μπορεί ο Κασιδιάρης να λέει την Κανέλη Κουμούνη? Κουνίστε το κεφάλι ρε------

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα, εδω τους καημενους τους τοιχους του Δημαρχειου δεν μπορουν να προστατεψουν. Κ μια που το φερνει η κουβεντα, εκεινα τα συνθηματα στους τοιχους δεν ειναι προκλητικα κ δεν υποκινουν σε πραξεις βιας οταν λενε για κρεμαλες κτλ?