Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα



Όσο περνούν οι μέρες και οδεύουμε προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία σαφή υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα, τόσο πιο πολύ φουντώνει η συζήτηση για τη στελέχωση της αυριανής κυβέρνησης συνεργασίας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που.....

έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο ως προς την απόκτηση χαρτοφυλακίου υπουργείου, είναι οι εξής:
* Τσάρος της οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης
* Δίπλα του σε καίριες θέσεις στο οικονομικό επιτελείο θα τοποθετηθούν οι Γιάννης Τόλιος και οι Γιάννης Μηλιός και Ευκλείδης Τσακαλωτός - οι δύο τελευταίοι είναι έτοιμοι για σκληρή σύγκρουση με τους δανειστές.
* Κεντρικό ρόλο θα παίξει ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος προορίζεται περισσότερο για τον τομέα της ανάπτυξης. Σκέψεις υπάρχουν να κληθεί από την Αμερική και ο γνωστός αντιμνημονιακός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
* Ο Δημήτρης Παπαδημούλης φαίνεται ο επικρατέστερος για το υπουργείο Εσωτερικών.
* Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι σε παραγωγικό πόστο και ακούγεται να έχει ενεργό ρόλο στο υπουργείο Εργασίας.
* Ρόλο στα κοινωνικά υπουργεία θα έχει ο Δημήτρης Στρατούλης, συνδικαλιστικό στέλεχος και πρωτεργάτης στην οργάνωση των κινημάτων της Αριστεράς.
* Ο Θοδωρής Δρίτσας προορίζεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και χαίρει γενικής εκτίμησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά το 2010.
* Για το υπουργείο Περιβάλλοντος συζητείται το όνομα του Θέμη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανήκει στην Ένωση Οικολόγων Πράσινων και αποχώρησε προ ημερών από τη ΔΗΜΑΡ.
* Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται ο γιατρός Νίκος Μανιός και ο Ηλίας Μπασκόζος.
* Η Κουμονδούρου θέλει να αξιοποιήσει καθηγητές, όπως ο Ζήσης Παπαδημητρίου, ο εργατολόγος Άρης Καζάκος και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι γυναίκες πλάι στον Τσίπρα
* Η Σοφία Σακοράφα προορίζεται για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ήταν η πρώτη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με το πρώτο Μνημόνιο και διαγράφτηκε από το κόμμα, εφόσον αρνήθηκε και να το ψηφίσει.
* Η Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, συζητείται ως μία καλή λύση για το υπουργείο Υποδομών.μ
* Η Θεανώ Φωτίου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης στο Πολυτεχνείο, είναι το πρώτο μεταξύ των ονομάτων που εξετάζονται για το υπουργείο Παιδείας.
* Η γεωπόνος Ειρήνη Κατσινοπούλου είναι υποψήφια για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Η Ρένα Δούρου συζητείται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη θέση της υφυπουργού ή για πόστο στο υπουργείο Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα.

Εφόσον στην κυβέρνηση συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ θεωρείται πιθανό να δοθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Πανούση, ενώ για υπουργικό θώκο προορίζεται και ο Σπύρος Λυκούδης.
Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επικρατέστεροι για κυβερνητικά πόστα είναι οι κύριοι Κώστας Μαρκόπουλος, Νίκος Μαρκάτος και Νότης Μαριάς.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: