Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ για δικαστική απόφαση Βέροιας: Ανησυχούμε για τον συμψηφισμό που επιχειρείται

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική απόφαση του τριμελούς πλημελιοδικείου της Βέροιας που αθώωσε τους επτά από τους οχτώ Χρυσαυγίτες και καταδίκασε το θύμα της επίθεσής τους σε μεγαλύτερη ποινή από αυτόν που τραυμάτισε έναν πελάτη του κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποίησαν στο καφενείο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Η καταδίκη του θύματος της... επίθεσης 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών, η αθώωση των επτά μελών της Χρυσής Αυγής και η καταδίκη ενός μόνον και μάλιστα σε φυλάκιση 4 μηνών, από το Τριμελές Πλημ/κείο Βέροιας, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την ασυλία που απολαμβάνουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής, από όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Ασυλία που τους αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα θύματα τους, ανάμεσα σε μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές.
 
Η υπόθεση της Βέροιας όμως υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, αφού το θύμα που ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία, μετά την επίθεση των οκτώ Χρυσαυγιτών, όχι μόνο βρέθηκε συγκατηγορούμενος μαζί τους, αλλά και καταδικάστηκε για συμπλοκή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πλην των καταθέσεων των Χρυσαυγιτών.
 
Οι συνεχείς αναβολές που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής και η επιεικής μεταχείρισης τους από τη δικαιοσύνη, ως συστηματική, τείνει να γίνει σκανδαλώδης, σε μια εποχή που καμιά επιείκεια δεν διακρίνει τις δικαστικές αποφάσεις.
 
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία της για τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικής βίας της Χρυσής Αυγής και για την προσπάθεια πολιτικού και δικαστικού συμψηφισμού που επιχειρείται.
 
Ο φασισμός έχει σηκώσει κεφάλι και μαζί όσοι τον καλύπτουν και τον υποθάλπουν. Η δημοκρατική κοινωνία καλείται σε επαγρύπνηση, πριν να είναι πολύ αργά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψηφισα συριζα μπας και αλλαξει κατι. νδ ψηφιζα ο χαζος τοσα χρονια. Αλλα ο συριζα το βιολι του. Ο κοσμος πειναει και αυτος ασχολειται με τα ιδια και τα ιδια. Αντιλαμβανομαι οτι εκανα λαθος. Δεν πειραζει. Η ψηφος μου στις επομενες εκλογες θα διορθωθει. Και με αυτα που βλεποω και ακουω παει αλλου στην δεξια. Στην πιο δεξια. Βαρεθηκα να ακουω για ιδια κουκουτσια οταν ειμαι ανεργος 8 μηνες και ο συριζα συνεχιζει να λεει για να λεει.
Οχι , αλλη φορα δεν θα παρω.
Θα πω μια ατακα απο διαφημιση και ας την παρει ο καθενας οπως θελει :
Αρε τζαμπο που σας χρειαζεται !!!
Οποιος καταλαβε καταλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Βουρ λοιπόν για χρυσή αυγή!!! Έτσι??
Κι όταν δεις το αίμα να κυλάει στην οικογένειά σου από τα χρυσαύγουλα, έλα να τα ξαναπούμε, μλκα...
Και γιατί "ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ" (όπως λες, σιγά μην το έκανες, με τέτοια λογική σαν τη δική σου κανείς δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ)??
Για να σε ταϊσει τσάμπα??? Σου έταξε μήπως να σε προσλάβει κάπου, γιατί αυτό δεν το άκουσα πουθενά...
Δανείζομαι λοιπόν κι εγώ το φασιστικό σλόγκαν της πολυεθνικής εταιρίας (αν δεν έχεις καταλάβει πού αποσκοπεί αυτή η διφήμιση... περαστικά σου, βλάκα!!) και σου λέω:
"Έρε τζάμπο που σε χρειάζεται"!!!!
Και όταν καταλάβεις τι σημαίνει, θα είναι αργά... δυστυχώς ΚΑΙ για σένα!!