Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η άποψή μας: Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Δευτέρα 11 Ιούνη, η κεντρική προεκλογική
 συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΘήνα.
Φωτό: Guy Smallman
Η μνημονιακή προπαγάνδα των φίλων του Σαμαρά και του Βενιζέλου προσπαθεί να μας πείσει λίγες μέρες πριν από τις κάλπες ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία ανοίγουν παράθυρο για να γίνει και το «δικό μας» Μνημόνιο light, όπως light υποτίθεται ότι είναι αυτό που συμφώνησε η ισπανική κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ....


Δεν υπάρχει πιο τερατώδες ψέμα. Ακόμα και οι Financial Times γράφουν ότι ο Ραχόι δίνει μάχη για να ξεφορτωθεί την ταμπέλα του «ζωντανού νεκρού». Το Μνημόνιο που αποδέχθηκε όχι μόνο δεν είναι light, αφού βάζει την Ισπανία κάτω από την εποπτεία του ΔΝΤ έστω κι αν το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει με χρήμα στο πακέτο των 100 δις για τις ισπανικές τράπεζες, αλλά ανοίγει νέα φάση επιδείνωσης της κρίσης του Ευρώ με επόμενο στόχο την Ιταλία.
Οι υποσχέσεις του Σαμαρά ότι θα «αναδιαπραγματευτεί» το Μνημόνιο ήταν ψεύτικες από την αρχή. Ήταν συνυπεύθυνος με τον Παπαδήμο για τη λεηλασία που υπέγραψε με το δεύτερο Μνημόνιο. Ήταν συνυπεύθυνος με τον Ραχόι για τα ψέματα ότι η Δεξιά έχει «άλλη πολιτική». Τώρα είναι άλλος ένας «ζωντανός νεκρός» που προσπαθεί να κρατηθεί κινδυνολογώντας ασύστολα ότι η Αριστερά θα φέρει την καταστροφή.
Καταστροφή είναι οι Σαμαράδες και οι Ραχόι μαζί με τους αχόρταγους τραπεζίτες φίλους τους. Η ανάγκη να τους μαυρίσουμε πρέπει να είναι ξεκάθαρη στον καθένα και στην καθεμιά από εμάς καθώς πηγαίνουμε προς την κάλπη. Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία, ας αναλογιστεί τις αντιδράσεις αυτών των ζόμπι τις τελευταίες μέρες μετά την επίθεση του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στις βουλευτίνες της Αριστεράς.

Συκοφαντίες

Αντί να επιτεθούν στους νεοναζί, έτρεξαν αμέσως να ταυτίσουν τα «δυο άκρα» και να συκοφαντήσουν την Αριστερά σαν το «άλλο άκρο της βίας». Οι φασίστες που έχει στεγάσει ο Σαμαράς στη ΝΔ, όπως ο Πλεύρης, έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν στα κανάλια ότι «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαν τη Χρυσή Αυγή».
Ευτυχώς, η απάντηση δόθηκε μαζικά στους δρόμους την περασμένη Παρασκευή με τα αντιναζιστικά συλλαλητήρια στις περισσότερες πόλεις. Όση κάλυψη και αν δίνουν στις συμμορίες της Χρυσής Αυγής οι υστερικές κραυγές της ΝΔ, το μαζικό ρεύμα ογκώνεται προς τα αριστερά στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι περήφανη για τη συμβολή της στη δημιουργία αυτού του ρεύματος. Όχι μόνο με τον κατά γενική ομολογία πρωτοπόρο ρόλο της στην αντιφασιστική δράση. Όχι μόνο με την αταλάντευτη στήριξη σε κάθε μαχόμενο απεργό και διαδηλωτή σε όλους τους εργατικούς αγώνες. Αλλά και με το ξεκάθαρο πρόγραμμά της που προειδοποιούσε και προειδοποιεί για την καταστροφή που μας ετοιμάζουν οι «διαπραγματευτές» των Μνημονίων μέσα στην κρίση του Ευρώ.
Η θέση της Αριστεράς δεν είναι να υπόσχεται μια δική της διαπραγμάτευση παραμένοντας στα πλαίσια των μηχανισμών που αναπαράγουν την κρίση. Η θέση μας είναι στην πάλη για να σπάσουμε τα δεσμά αυτών των «πλαισίων». Ελάτε μαζί και στις κάλπες και στους αγώνες της επόμενης μέρας, για τη δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά που έχουν ανάγκη οι σκληρές συγκρούσεις της εργατικής τάξης για διέξοδο από την κρίση αυτού του χρεοκοπημένου συστήματος.

εργατική

Δεν υπάρχουν σχόλια: