Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα: «Τον μόνο που δεν θέλει για παρτενέρ ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς»

Η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του ελληνικού λαού και της χώρας δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, και «καλού» διαπραγματευτή, αλλά «ζήτημα στρατηγικής και από αυτή την άποψη, αντικειμενικά ωριμάζει η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ σε συνδυασμό με ριζικά μέτρα μέσα...
 στην Ελλάδα, όντως, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν το έχει επιλέξει. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο λαός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, πρέπει να περισώσει ότι μπορεί, δεν βλέπετε τι γίνεται με τα φάρμακα, ζήτουλες τελικά θα γίνουμε στην Ευρώπη;» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.



Ερωτηθείσα αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είπε «με την πολιτική που θα ακολουθήσει, λέμε 'όχι' γιατί θα αχρηστεύσουμε την δυνατότητά μας να συμβάλλουμε ώστε ο λαός να πιέσει για κάτι καλύτερο», πρόσθεσε ότι «τον μόνο που δεν θέλει για παρτενέρ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είμαστε εμείς» και υπογράμμισε ότι λόγω της όξυνσης της κρίσης «ή μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πέσει και θα επιστρέψει, δυστυχώς, πανηγυρικά η ΝΔ, ή μια κυβέρνηση ΝΔ θα πέσει και θα έλθει μια κυβέρνηση της νέας σοσιαλδημοκρατίας».
Σχετικά με την ακύρωση του Μνημονίου στην οποία λέει ότι θα προχωρήσει μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν θα κάνει τίποτα», προσθέτοντας ότι «όλη η γραμμή πλεύσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αντιφατική, καθώς λέει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και μετά θα διαπραγματευθεί την δανειακή σύμβαση, αλλά αυτή, οι δόσεις και η κατανομή των κονδυλίων είναι συνδεδεμένη με την εφαρμογή του Μνημονίου».


«Θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα υπογράψει νέο, δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα χωρίς υπογραφή μνημονίων» πρόσθεσε.
Παράλληλα είπε ότι το «πιο τρομερό και επικίνδυνο είναι η σαφής πρόβλεψη του ενδεχομένου βαθέματος της κρίσης και οι αδύναμοι κρίκοι είναι η Ισπανία και η Ιταλία» και υπογράμμισε ότι «όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέει ότι 'αποκλείεται' να μας βγάλουν από την ευρωζώνη γιατί 'θα πτωχεύσει η οικουμένη' ή υπάρχει αφέλεια ή αποτελεί συνειδητή εξαπάτηση του κόσμου.»
«Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα κάνει 'τούμπα' η ευρωζώνη στα μέτρα που ζητά γιατί θα καταστραφεί από την οικονομία της Ελλάδας;» διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι μια δύναμη που δεν την εμπιστευόμαστε, μια δύναμη με την οποία έχουμε ουσιαστικές και ριζικές διαφορές, και η αφέλεια με την οποία χειρίζεται μια σειρά ζητήματα μας κάνει εντύπωση».


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το «καλό σενάριο» προβλέπει αναιμική ανάκαμψη για την ευρωζώνη, «και για την Ελλάδα ανάκαμψη με βαριά λιτότητα» και πρόσθεσε ότι «επομένως το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α «είτε στηρίζεται σε επιπολαιότητα για να πάρει ψήφους, είτε έχει 'κλειστό συρτάρι', που θα το ανοίξει μετά τις εκλογές».
Ανέφερε ότι το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας είναι ανοιχτό γιατί «η Ισπανία και η Ιταλία απειλούν συνολικά την ευρωζώνη, δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι βαθύτερη κρίση, η Ολλανδία έχει προβλήματα, ενώ θα αρχίσουν να μειώνονται οι εξαγωγές της εντελώς εξωστρεφούς γερμανικής οικονομίας.»



«Αν γίνει κάποια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν έχουμε αναρωτηθεί τι θα γίνει; Δεν θα έχει και οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα;» πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει κρυφή ατζέντα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν υποτιμάμε τα άλλα κόμματα, και πρόσθεσε ότι «μιλούν για χειρισμό ζητημάτων ο οποίος δεν παίρνει υπόψη του τους νόμους της αγοράς που δεν ανατρέπονται με πολιτικές αποφάσεις, καθώς έχουν την δική τους δυναμική».
«Αν πω 'αφέλεια' σημαίνει ότι υποτιμώ ένα φορέα με τον οποίο έχουμε ριζικές διαφωνίες αλλά δεν μας αρέσει να τον απαξιώνουμε, όπως και κανένα κόμμα» είπε η κ Παπαρήγα, κάνοντας λόγο και για «κάποιες πλάτες στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α».



Κληθείσα να διευκρινίσει είπε ότι «κάνουμε ένα παραλληλισμό: Ακούμε ότι ο Ομπάμα, οι G8 παρεμβαίνουν για να λυθούν τα προβλήματα στην ευρωζώνη και μου έρχεται ο συνειρμός πως όταν πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου στις ΗΠΑ και είδε τον Ομπάμα, 1-2 μέρες μετά μίλησε για το δημοψήφισμα 'ευρώ ή δραχμή' και μετά εκπαραθυρώθηκε, χωρίς να λυπάμαι γι' αυτό. Τώρα ακούμε ότι 'έχουμε κι άλλες πλάτες', 'υπάρχει μια οικουμενική διάσταση', 'θα βρούμε χρήματα κι από αλλού', νομίζει ότι έχει πλάτες, στη δύσκολη ώρα και στο κατρακύλισμα της Ελλάδας, μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα πέσει γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ γιατί ο λαός θα βρεθεί απροστάτευτος και θα σημειωθεί πισωγύρισμα, προσωρινό μεν, αλλά καίριο και σε κρίσιμη στιγμή».


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν συνιστούν καν αριστερή πολιτική, καθώς «μιλά για δημόσιο έλεγχο και όχι για κρατικοποιήσεις, ενώ αν αυτές είναι σαν εκείνες του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 που 'κοινωνικοποίησε τις ζημιές', τις πλήρωσε ο λαός και μετά επέστρεψε τις εταιρείες στους ιδιώτες, τότε 'χαίρω πολύ'».


Δήλωσε ότι για τις επανακρατικοποιήσεις στις οποίες αναφέρεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πρέπει να πληρωθούν οι μέτοχοι γιατί δεν θα πραγματοποιηθούν «μετά από εξέγερση ή επαναστατική αλλαγή».


Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «κάτω από την επίδραση της κρίσης και ενώ το κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, ένα μέρος των ψηφοφόρων πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάτι καλύτερο θα κάνει από μια κυβέρνηση της ΝΔ. Η ψήφος αυτή δεν σημαίνει εμπιστοσύνη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά προτίμηση σε σχέση με την ΝΔ, αν βγει κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α η ΝΔ θα επιστρέψει πιο δυναμωμένη και μια ώρα αρχύτερα μετά την απογοήτευση που θα σπείρει μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α».


ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποιος δε θέλει ποιον είναι το θέμα...