Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άγριο κράξιμο Μανταδάκη στον Γρ. Ψαριανό

του
Άγγ. Μανταδάκη
Θραύση κάνει στα τηλεοπτικά πάνελ ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός. Ειδικότητά του ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ο κ. Ψαριανός φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβικά.

Η στάση του κ. Ψαριανού απέναντι στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιαδήποτε τηλεοπτική συζήτηση, δεν ερμηνεύεται με πολιτικά εργαλεία.

Ας μην...

παιδευόμαστε.

Η συμπεριφορά του για να αναλυθεί χρήζει ψυχαναλυτικών εργαλείων. Ο άνθρωπος παθαίνει… Διακόπτει, ειρωνεύεται, εξυπναδίζει ασυστόλως, δήθεν αγανακτεί, δήθεν εκρήγνυται, δήθεν εξοργίζεται…. Ο κ. Ψαριανός έχει αναγάγει το δήθεν σε πολιτικό εργαλείο. Δεν το χρησιμοποιεί όμως παρά μόνο επιλεκτικά. Όταν στόχος είναι απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ ή σχεδόν ποτέ εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ! Για τον κ. Ψαριανό ο μοναδικός άμεσος κίνδυνος και μάλιστα τεράστιος, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα βολεύονται . Όλα τα άλλα μπαλώνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως; Ο κ. Ψαριανός ανήκει στην κατηγορία εκείνων που όταν φύγουν από το μαντρί, δεν τους τρώει ο λύκος, αλλά τους τρώει η ζήλεια. Ζήλεια και διάψευση. Κακοί σύμβουλοι όταν μπλέξουν. Ζήλεια γιατί ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επέζησαν της διάσπασης του 2010, αλλά λίγο μετά βρίσκονται στα πρόθυρα μιας απίστευτης πλειοψηφίας. Μιας ισχυρής και ιστορικής πιθανότητας να αναλάβουν και τις τύχες του τόπου με την θέληση του λαού.

Μαζί και η διάψευση ελπίδων και προσδοκιών. Αλλιώς ξεκίνησε το εγχείρημα, αλλιώς εξελίχτηκε. Διαφορετικό ρόλο θα ασκούσε αν το ΠΑΣΟΚ είχε φθαρεί φυσιολογικά..αλλά παρέμενε μεγάλο κόμμα με καλύτερες προϋποθέσεις.

Να τα καταλάβουμε όλα αυτά. Να τα συμμεριστούμε . Η πολιτική έχει δύσκολα μονοπάτια. Και διαψεύσεις…

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η υστερία ενάντια στους ..πρώην.

Εκτός κι αν για τον εν λόγω κύριο, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω..

Εκτός κι αν έχει «διαλέξει» τον ρόλο του λαγού, που θα σπριντάρει για να οδηγήσει την ΔΗΜΑΡ εκτός νυμφώνος. Θα προετοιμάσει δηλαδή το έδαφος για μια άγονη ενδοαριστερή σύγκρουση, που θα εξαφανίσει κάθε δυνατότητα και εκδοχή συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό επίπεδο.

Κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους. Στην ΔΗΜΑΡ όμως η πλειοψηφία των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που την συγκροτούν και την στηρίζουν εξακολουθούν να έχουν επαφή με την σοβαρότητα και την σεμνότητα. Και να επιμένουν αντιμνημονιακά…


ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: