Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Α.Παπαρήγα: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει δεύτερο κόμμα θα πει ότι φταίμε εμείς»

«Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος κόντρα στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων» προτείνει η Αλέκα Παπαρήγα, που παρουσίασε σήμερα στον Περισσό τις προτάσεις του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου
«Το πραγματικό δίλημμα είναι...
 αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θέτοντας ταυτόχρονα τους «άξονες και τους στόχους πάλης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε ως προϋποθέσεις για την αντεπίθεση την επόμενη μέρα:


-την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και την σύγκρουση "πρόσωπο με πρόσωπο" με τον κεφαλαιοκράτη,
-την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες,
-την προετοιμασία του λαού για την αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων, πριν απ' όλα εκείνου της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε ο λαός να αντιμετωπίσει στην πράξη την μαζική πτώχευση και εξαθλίωση και
-την δραστική αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα με την αποπομπή μέσω μαζικών διαδικασιών των εργοδοτικών και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Αναφερόμενη στην πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης που προβάλλει το ΚΚΕ στον λαό, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή σημαίνει:
-ανατροπή του υπέρτατου νόμου του κέρδους για το κεφάλαιο, που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στην Βουλή.


-εξουσία που θα ασκείται μέσω της οργάνωσης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στην διεύθυνση της παραγωγής, στην διακυβέρνηση και τον έλεγχο και στην ανάδειξη λαϊκών αντιπροσώπων σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας.
-αντιπροσωπευτικά όργανα από αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους των εργατών, χωρίς κανένα υλικό προνόμιο για την συμμετοχή τους.
-στρατό, δυνάμεις ασφαλείας και περιφρούρησης της λαϊκής εξουσίας, υποταγμένες στα εργατικά-λαϊκά όργανα.
-άμεση αξιοποίηση του πλούτου που παράγεται στην χώρα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


-απελευθέρωση των αναξιοποίητων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.
-εξουσία και διακυβέρνηση αποδεσμευμένη από τις συνθήκες και τους σχεδιασμούς όλων των διεθνών ιμπεριαλιστικών διακρατικών συμμαχιών και διεθνών συμβάσεων, την ΕΕ, τους στρατιωτικούς σχηματισμούς και το ΝΑΤΟ.


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το δίλημμα "ευρώ η δραχμή" που θέτει η ΝΔ και το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό γιατί δεν απαντά στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός και οι λαοί της Ευρώπης από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στην ευρωζώνη, και ενώ ο αδύναμος κρίκος δεν είναι μόνο ή κυρίως η Ελλάδα, αλλά η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς θα μεγαλώνει η απόσταση από την Γαλλία και την Γερμανία» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θέλει να αποτρέψει τον κίνδυνο παραίτησης ή εφησυχασμού του λαού που καλλιεργούν η ΝΔ και ο άνευ προηγουμένου τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί μετά τις εκλογές, θα κλιμακώσει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων, με άλλοθι ορισμένα ψίχουλα σε ομάδες ακραίας φτώχειας που και αυτά θα εξανεμισθούν από τις γενικότερες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ, μετεκλογικά, θα συνεχίσει και θα εξειδικεύει την γραμμή πάλης που περιέχει ριζοσπαστικούς στόχους όπως:


-η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου


-η πλήρης και σταθερή εργασία


-η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και η αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση και


-η φορολογία διανεμομένων και αδιανέμητων κερδών με 45%, η κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών και του ειδικού καθεστώτος των εφοπλιστών και η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.


Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προκαλεί εντύπωση η προβολή της «αντιγερμανικής» ρητορικής του από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ η οποία συνοδεύεται από έλλειψη κατηγορηματικής δέσμευσης ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας κατά της Συρίας και του Ιράν».


Για τις προτάσεις των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην περίπτωση της ΝΔ οι «θυσίες που θα ζητηθούν από τον λαό είναι ολοφάνερες» ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι οι προτάσεις του «δεν βάζουν φρένο στην επιδείνωση της κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης».


Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι τελευταίες προτάσεις για τραπεζική ένωση στην ΕΕ εντάσσονται στο ότι ψάχνουν φάρμακο για τον έλεγχο της κρίσης, μόνο που αυτή βρίσκεται στα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος.


Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ είναι ζήτημα αναπόσπαστα δεμένο με την ταξική πάλη και την πάλη για την λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα.


Στόχος του Μνημονίου ήταν η υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης και αυτό το πέτυχε, εξήγησε η γγ του ΚΚΕ, ενώ αναφερόμενη σε ενδεχόμενη καταγγελία του Μνημονίου, από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πολύ-πολύ να φέρει ένα πολιτικό κείμενο που θα δημιουργεί εντυπώσεις».


Ερωτηθείσα για το πώς η λαϊκή εξουσία μπορεί να θωρακίσει την χώρα σε ενδεχόμενο πολέμου στην Συρία ή/και το Ιράν, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η λαϊκή εξουσία δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι των αγορών που παίζεται, και δεν θα συμμετάσχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ (ως χώρα με λαϊκή εξουσία θα) ελέγχεις τον δικό σου χώρο» και πρόσθεσε ότι«η βάση της Σούδας πρέπει να κλείσει».


Για την απάντηση που δόθηκε από το ΚΚΕ, μέσω του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» σε ανώνυμο δημοσίευμα «μελών και στελεχών του ΚΚΕ», η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα ανώνυμα δημοσιεύματα μπορεί να «προέρχονται από άλλο κόμμα, η από άλλα κέντρα και παράκεντρα» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτός άρχισε αυτό το βιολί, όταν σε συνέντευξη Τύπου άρχισε να λέει για το πρόγραμμα του ΚΚΕ».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι άλλοι έτσι δίνουν την μάχη: ή λένε ότι το ΚΚΕ τελείωσε ή λένε ότι το ΚΚΕ θα μπει στην Βουλή είναι όμως κρίμα για "μισό τοις εκατό" να μην κάνουμε εμείς κυβέρνηση» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «αν έλθει δεύτερο κόμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα πει ότι εμείς φταίμε».

«Εμείς απαντάμε, τώρα αν είναι μια απάντηση στο Διαδίκτυο, ή μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι και μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας «ξέρουμε από πού προέρχονται αυτά, αλλά μετά τις εκλογές, έτσι στήνεται η "παράγκα", θα γράψουν μετά και οι άλλες εφημερίδες, πάντως ξέρουμε περισσότερα από όσα συνήθως λέμε, δεν είμαστε τόσο αφελείς».

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: