Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την αστυνομική κατοχή και τρομοκρατία στη Βέροια για την ομιλία Χρυσοχοϊδη

Ήταν θλιβερό το θέαμα που παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοϊδης χτες στη Βέροια. Ο ερχομός του "αδιάβαστου" μεγαλοστελεχους του ΠΑΣΟΚ στα πατρώα εδάφη, αντί να συγκινήσει τους Ημαθιώτες που τον απαξίωσαν με την συνειδητή αποχή τους προκλήθηκαν κι από πάνω με την τεράστια αστυνομική κινητοποίηση που κατέστησε το κέντρο της Βέροιας σωστό...
φρούριο.

Η προκλητική αστυνομική κινητοποίηση δημιούργησε συνθήκες πρωτόγνωρες στους Ημαθιώτες που βλέπουν απορημένοι να ξοδεύεται ασύστολα και χωρίς φειδώ το δημόσιο χρήμα για την "προστασία" ενός πρώην υπουργού. Γιατί άραγε; Ποιος αποφάσισε να ξοδευτούν αυτά τα χρήματα όταν τα σωματεία των αστυνομικών καταγγέλλουν χρόνια τώρα ότι δεν έχουν κονδύλια ούτε για αλλαγή λαδιών; Ήταν επιλογή του τοπικού αστυνομικού διευθυντή ή εκτελούσε εντολές άνωθεν;

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας θέλει να καταγγείλλει την αστυνομική κατοχή του κέντρου της Βέροιας. Θεωρούμε ότι αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει γιατί καταπατά κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας. Με γκλομπ και ΜΑΤ δεν εμπεδώνεται η δημόσια ασφάλεια.

Καταγγέλλουμε την ανοχή αν όχι την συμφωνία της δημάρχου Βέροιας που συμμετείχε στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και δεν ένιωσε την ανάγκη να ψελίσει ούτε λέξη για το γεγονός ότι για πρώτη ίσως φορά αναπτύχθηκαν ακροβολιστές πέριξ της πλατείας Δημαρχείου. Εκτός κι αν και η ίδια η δήμαρχος νιώθει μόνο με αυτόν τον τρόπο ασφάλεια.

Καταγγέλλουμε, τέλος, την πρακτική της αστυνομίας που συνέλαβε με την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών νεαρούς που έπαιζαν μπάσκετ στο γήπεδο της ΕΛΗΑΣ δυο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης του Χρυσοχοϊδη.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: