Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής στο Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ- Φωτογραφίες και βίντεο

Ο Μπ. Κουρουνδής, δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων ήταν ο πρώτος εισηγητής


Τα ΧΡΟΝΙΚΑ βρέθηκαν στη δεύτερη μέρα του πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργανώνει το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη και αυτό που κυριάρχησε είναι η κεντρική εκδήλωση με θέμα “Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής. Από την άνοδο της...
ακροδεξιάς στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα” με ομιλητές τους Σπ. Μαρκέτο, τον Μπ. Κουρουνδή και τον Μπ. Δραγανίγο.

Οι ομιλητές έκαναν εκτενή αναφορά στο Φασισμό και την ιστορικότητά του, πως αναδείχτηκαν σε χώρες της Ευρώπης φασιστικά καθεστώτα, στην σημερινή απειλή του φασισμού στη χώρα μας, στις αδυναμίες της κινηματικής τους πρότασης και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Είναι φανερό ότι το ζήτημα είναι τόσο μεγάλο και επίκαιρο για τη χώρα μας με αιτία την θεαματική άνοδο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι είναι μεγάλη αναγκαιότητα να συγκροτηθεί ένα αντιφασιστικό μέτωπο με συγκεκριμένη δράση τόσο στο ιδεολογικό επίπεδο όσο και κυρίως στους δρόμους ώστε να εκδιώξει ή να απαλείψει τους λόγους και τις αιτίες που διογκώνουν ή θρέφουν τους φασίστες και τα κυκλώματά τους.

Αποτυπώθηκε περίτρανα ότι η Αριστερά, συστημική και αντικαπιταλιστική υποτίμησε τον φασιστικό κίνδυνο και σήμερα πρέπει να “τρέξει” για να τον αντιμετωπίσει με συντονισμένες δράσεις στις υποβαθμισμένες περιοχές όπου γιγαντώθηκε με ίδρυση κοινικών δομών που θα λειτουργούν στη λογική της αλληλεγγύης.

Θεωρώ ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλύπτει πολιτικά και κατά περίπτωση συμμετέχει στις μετωπικές συγκρούσεις του αναρχικού χώρου που μάχεται με συνέπεια και μέθοδο τον φασιστικό κίνδυνο.

Η συζήτηση που ακαλούθησε ήταν πολύ ζωντανή και ουσιαστική. Ετέθησαν ερωτήματα και ακούστηκαν τοποθετήσεις που άγγιξαν παραμέτρους που αντικειμενικά παραλείφθηκαν από τις εισηγήσεις και διεξήχθη διάλογος που ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν την κεντρική εκδήλωση βγήκαν κερδισμένοι.

Αμέσως μετά την κεντρική εκδήλωση τα ΧΡΟΝΙΚΑ πήραν μέρος στο work shop για τα μέσα ενημέρωσης και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που βρίσκονται σε καθεστώς ανοιχτού εκβιασμού να  υποκύψουν και οι τελευταίοι ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε με χαρά την συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας του alterthess και να γνωριστούμε με παραγωγούς του ΑΜ1431.

Δείτε φωτογραφίες από το χώρο του Φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ.  Ραντεβού τον Ιούλιο στο κάμπιγκ που διοργανώνει η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Χορευτό στο Πήλιο.


Ο Μπ. Κουρουνδής στο μικρόφωνο, ο Σπ. Μαρκέτος δεξιά, ο Θ. Σουνάπογλου συντονίζει
και στα αριστερά ο Αντ. Δραγανίγος



Γεμάτη η κεντρική σκηνή. Το θέμα, οι εισηγητές και οι ερωτήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον για ένα τρίωρο περίπου





Έχουν αρχίσει οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις 



Τα περίπτερα είναι στημένα περιμετρικά της αίθουσας.




Ο χώρος για τον πολιτισμό



Για την ανεργία 

Η γωνιά της εκπαίδευσης και των ΕΑΑΚ


Από τις δραστηριότητες της Λέσχης Πολιτισμού και Θεωρίας ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 


Ο χώρος του βιβλιοπωλείου


Ο παιδότοπος 

Η γωνιά των κόμικ στο διάδρομο για την κεντρική αίθουσα 

-"Βγάλε μια φωτογραφία τη μικρή μου". Δε μπόρεσα να αντισταθώ και νασου η μικρή να γνέφει στη μαμά της. Από μικρή στο σωστό χώρο 



Το ένα από τα δυο στέκια όπου έβρισκες καφέ, αναψυκτικά, μπύρες και σουβλάκια.  

Το περίπτερο του ΝΑΡ 

Το περιοδικό ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ. Όπου το βρείτε αγοράστε το



Το μουσικό πρόγραμμα άρχισε με αφιέρωμα στον Ξυλούρη



- Σε νεώτερη ανάρτηση θα έχουμε τρία βίντεο με τις εισηγήσεις και τις απαντήσεις των ομιλητών



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: