Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τελικά, θα σας ψηφίσω….

του
Τ. Ιντζέ
Αν και είμαι κατά 90% σίγουρος πως η ψήφος μου θα πάει χαμένη, θα σας ψηφίσω.
Είτε καταρρεύσετε νικημένοι υπό το βάρος των εσωτερικών διαφωνιών και του πολέμου που θα σας γίνει, είτε καταρρεύσετε σαν ξευτιλισμένο άχρηστο πλυντήριο του Μπατσοκ, Θα σας ψηφίσω.
Δεν θέλω να...
σας ψηφίσω γιατί η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία και τον ευρωμονόδρομο του Συν, είναι μια πραγματικότητα.
Είστε διατεθειμένοι προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, να συγκυβερνήσετε με τη Σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα, θεωρώντας λαθεμένα πως ακόμη και ένα ψίχουλο παραπάνω να ακουμπήσετε στο τραπέζι, είναι μια κάποια νίκη. Αυτό που δεν συνυπολογίζετε, είναι πως με τη δική σας ήττα μέσω πασοκικού διασυρμού, θα καταστραφούν για αρκετά χρόνια τα οργανωμένα και τα αυτοοργανωμένα κινήματα , η αξιοπιστία και το μέλλον της αριστεράς.

Δε θέλω να σας ψηφίσω γιατί ήδη έχετε μαζέψει δίπλα σας αρκετούς καιροσκόπους , σαν τον Παναγούλη κ.λ.π, οι οποίοι έκτος από την αλλοίωση της σύνθεσης της Κ.Ο, είναι και σκέτο έρμα.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω, γιατί με την Σοσιαλδημοκρατική στροφή, οι πασόκοι που ήρθαν, κουβάλησαν όλη τους την παθογένεια στον αριστερό πολιτικό διάλογο, στην αντίληψη των σχέσεων , στην αισθητική κλπ.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω γιατί ήδη υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αντιδημοκρατικών εσωτερικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων.
Δεν θέλω να σας ψηφίσω , γιατί ακόμη και εάν τον Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό τα κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού, τα κρύβετε, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως ο καπιταλισμός εξανθρωπίζεται, επειδή έτσι θέλει και έτσι νομίζει η πλειοψηφία αυτού του λαού.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω, γιατί δεν προετοιμάσατε τον κόσμο με κάποιο σχέδιο για το ενδεχόμενο άτακτης εξόδου απ΄το ευρώ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο, ενώ η πτώχευση για τον Λαό είναι ήδη γεγονός που έχει συντελεστεί.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω γιατί ενδώσατε ήδη σε κάποιες από τις κοινωνικές ομάδες που ευνοήθηκαν από την ανομία και τώρα τους κακοφαίνεται.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω, γιατί πιστεύω πως αν είχατε καταθέσει τις βουλευτικές έδρες και είχατε φύγει από την βουλή, όταν ήρθε το πρώτο μνημόνιο,με τον λαό στον δρόμο, τότε που η χρυσή αυγή που έπιασε τα μετερίζια της πάνω πλατείας δεν είχε οργανώσει ακόμα τη λοβοτομή πολλών από τους διαδηλωτές, η κυβέρνηση θα είχε από τότε καταρρεύσει, τα μνημόνια δεν θα είχαν περάσει και δεν θα φθάναμε σε αυτό το σημείο.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω γιατί φυγομαχήσατε απέναντι στον ναζισμό τόσο με το Λάος και τους ναζί που ανεχτήκατε ακόμα και ως υπουργούς, όσο και σε δήμους όπου ανεχτήκατε τη συνύπαρξη με τους φονιάδες χρυσαυγίτες, με τους οποίους δεν θα αντιπαρατεθείτε στους δρόμους, βαυκαλιζόμενοι πως η δικαιοσύνη υπάρχει και δεν είναι δική τους, δηλαδή ταξική.

Δεν θέλω να σας ψηφίσω γιατί ιδεολογικά συγγενεύω με την Ανταρσύα, ενώ με τον Συν η ιδεολογική διαφωνία είναι αξεπέραστη.

ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ
Θα σας ψηφίσω, γιατί και μέσα στις τάξεις σας υπάρχουν κομμουνιστές στην πράξη και όχι στα λόγια.

Θα σας ψηφίσω γιατί παρά τα ανωτέρω, ο σύριζα είναι ο δημοκρατικότερος πολιτικός σχηματισμός.

Θα σας ψηφίσω γιατί στηρίξατε σχεδόν όλα τα αυτοοργανωμένα κινήματα, τις εξεγέρσεις, τις εργατικές διεκδικήσεις και τα ξεσπάσματα αυτού του λαού. Επειδή ήσασταν πανταχού παρόντες έστω και με λίγους ή περισσότερους ανθρώπους. Επειδή ακόμα και με κίνδυνο για την παρουσία σας στο σύστημα, υποστηρίξατε άτομα και κινήματα που δυναμικά αντιπαρατέθηκαν στο σύστημα με τα οποία δεν συμφωνείτε ιδεολογικοπολιτικά.

Θα σας ψηφίσω γιατί αν και είχατε και έχετε πολλές ευκαιρίες, αποφεύγετε την πολεμική απέναντι στο κκε, την ανταρσύα και τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς.

Θα σας ψηφίσω γιατί με τους περισσότερους από σας είμαστε μαζί στους δρόμους εδώ και χρόνια, χωρίς να σας πειράζει αν σήμερα είμαι κάτω απ΄το πανό του Δικτύου, αύριο του ΕΕΚ και μεθαύριο της Ανταρσύα.

Θα σας ψηφίσω γιατί μου δώσατε τη δυνατότητα χωρίς να με λοιδορήσετε ή να με πείτε προδότη, να εκφέρω τις απόψεις μου και σχεδόν πάντοτε μου δίνατε απαντήσεις στην συχνά σκληρή κριτική μου κάνοντας ακόμα και αυτοκριτική απέναντι σε κάποιον που δεν είναι μέλος.

Θα σας ψηφίσω γιατί δείχνω μέχρις ενός σημείου κατανόηση για την σύγχυση που υπάρχει στον πολιτικό σας λόγο, μια που οι νεοεισερχόμενοι οπαδοί και ψηφοφόροι έχουν άλλες αποσκευές από τις δικές σας.

Θα σας ψηφίσω γιατί, ένα ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΡΗΜΑΔ, απλώς θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ανεργίας, της εξευτελισμένης και ανασφάλιστης εργασίας, της αμετάκλητης κατάρρευσης υγείας και παιδείας, της πείνας , των αυτοκτονιών , του κοινωνικού κανιβαλισμού και του παρακρατικού ναζισμού.
Χειρότερα δε γίνεται λοιπόν.

Θα σας ψηφίσω εν κατακλείδι για τη φράση του προέδρου σας που συμπυκνώνει την προσπάθεια.

¨Θα καθαρίσουμε το τραπέζι απ΄τις βρωμιές, θα στρώσουμε και θα βάλουμε στο τραπέζι ψωμί.¨
Ως αιθεροβάμονας ρομαντικός λοιπόν, εγώ αυτό το μετέφρασα ως εξής.
(Θα καθαρίσουμε τις βρωμιές) Όχι μόνο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τους φονιάδες λαμόγια του Πασοκ, ΝΔ, κλπ, αλλά θα τιμωρηθούν όσοι έκλεψαν.
(Θα στρώσουμε το τραπέζι) Θα περάσουμε τέτοια νομοσχέδια και θα δώσουμε αυτές τις μάχες μέσα και έξω απ΄την ελλάδα, προκειμένου να οχυρώνουμε θεσμικά κάθε κατάκτηση του λαού .
(θα βάλουμε στο τραπέζι ψωμί) Όσο και να μας πολεμήσουν , θα διασφαλίσουμε για όλο τον Λαό αρχικά την επιβίωση του.
Αν δε γίνει λοιπόν στο μεσοδιάστημα καμία σοβαρή απόκλιση δεδομένων, θα σας ψηφίσω.
Καλή μας τύχη

4 σχόλια:

Δημήτριος Ζ είπε...

Μαζί σου κι ότι γίνει..

Ανώνυμος είπε...

H ''ΡΗΜΑΔ'' τι διαφορετικο εχει απο τον τΣΥ.ΡΙΖ.ΠΑΣΟΚ-ΕΚΜ:;;

Οχι τιποτε αλλο αλλα μην ψαχνουμε να δικαιολογουμε τις προφανεις λαθος επιλογες μας επειδη νομιζουμε οτι καποιος παραδιπλα ισως το παιζει πιο ΠΑΣΟΚος απο εμας

Καλως ηρθατε ολοι σας στο νεο ΠΑΣΟΚ λοιπον οπου ακομα και τα προσωπα δεν εχουν αλλαξει πολυ
Εδω ειναι και ο Κιμων, εδω και η Λουκα, εδω και ο Γερασιμος, εδω και η ΠΑΣΚ ...

ΠΑΠΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ είπε...

MIA AΠΟ TA IΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος, η ΡΗΜΑΔ είναι χειρότερη από όλους αυτούς. Και στο χέρι μας είναι, απέναντι στη Λούκα και στον Γεράσιμο και τους συν-πασόκους να σταθούν απέναντι το Ρεύμα, η ΔΕΑ, το κόκκινο, οι αγανακτισμένοι κλπ.Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Και οι προοπτικές.