Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σχέδιο επτά σημείων για άμεση διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε ο Κουβέλης

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, κατά τη διακαναλική του συνέντευξη και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικές σκοπιμότητες.
Παράλληλα, παρουσίασε ένα...
σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης επτά θέσεων που αποτελεί την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το ερώτημα που κυριαρχεί και απευθύνεται προς όλους αφού δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία είναι με ποιόν θα συνεργαστείτε. Το ερώτημα είναι εύλογο. Προηγείται όμως ένα άλλο: πάνω σε ποιες θέσεις μπορείτε να συμφωνήσετε για να κυβερνήσετε;»
Οι επτά θέσεις, τις οποίες ανέλυσε, αφορούν την κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, την αποδέσμευση από το μνημόνιο ως το 2017, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αγροτική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, την ασφάλεια των πολιτών και την μετανάστευση, την υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους και θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε μεταξύ άλλων κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, ρυθμίσεις δανείων για ανέργους και φτωχούς, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μείωση ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κ.ά.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: