Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Συμπλοκές στη Βέροια

του
Λ. Παπαχρυσοστομίδη*
Δύο ανακοινώσεις που μας κούφαναν: Η μια από το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας που λέει "ένα ηχηρό " "ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ"

Φαίνεται, αυτό, "δεν είδε -δεν άκουσε "για την τόσων ετών φασιστική και εγκληματική δράση των νεοναζιστών ,ούτε έχει την ιστορική μνήμη και γνώση να συμπληρώσει "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ".

Η τέτοια αποστασιοποίηση και... ισοπέδωση, συνέβαλε τα μάλα στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου του Ρεμ και στην άνοδο του ναζισμού,μετά. Επιφέροντας τον όλεθρο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Μα για αυτά "δεν είδε-δεν άκουσε" το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας...

Αλλά ούτε και η Γενική Αστυνομική Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας ήξερε για....τον "πολιτικό χώρο που συνεπλάκη με αναρχικούς", και δεν τον κατονομάζει. Οι τρομοκράτες αιμοχαρείς της "χρυσής αυγής" είναι...απλά "πολιτικός χώρος που επιτέθηκαν σε πέντε έξι θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό καταστήματος"!

Καθόλου δεν μας αρέσουν οι γενικεύσεις! Και πάντα κρατάμε στη μνήμη μας το παράδειγμα του ανθρωποφύλακα του Παναγούλη που έγινε ο άγγελος-ελευθερωτής του. Ούτε ξεχνώ τον θαυμάσιο αστυνομικό κυρ Γιάννη, που ο τείχος των διαμερισμάτων που μας χώριζε, επί χούντας,δεν μπορούσε να σταματήσει την "Ντόιτσε Βέλε" που ακούγαμε και οι δυο. Εξάλλου σεβαστοί φίλοι είναι και τώρα προοδευτικοί αστυνομικοί.

Μήπως όμως όλοι αυτοί,δεν αντιπροσωπεύονται από την ανακοίνωση της "Δ/νσης", ώστε αυτή να ονομάζει "πολιτικό χώρο" τους ρατσιστές, δολοφόνους που θέλουν να καταργήσουν την πολιτική επιβάλοντας,δια πυρός και σιδήρου, το τέλος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με τη δικτατορία του φύρερ τους που υποστηρίζουν;

Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα,τα κοντινά μας Μεσόβουνο και Κατράνιτσα, με φρίκη μας υπενθυμίζουν και μας φωνάζουν: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! 
 
 
*υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω κάποτε να αναδείξει κάποιος το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών .Πολλοί αστυνομικοί είναι το λιγότερο μη φασίστες και έχουν πατριωτικές αριστερές ιδέες.Θα μπορούσαν να είναι το μεγαλύτερο μέρος αλλά η συνεχής δαιμονοποίησης τους από media και προοδευτικούς τους οδηγεί σε άλλους χώρους.Κάποτε η Αριστερά πρέπει να έρθει κοντά και σε αυτούς και να μην τους θεωρεί ¨σκυλιά¨ των αφεντικών τους ,αλλά εργαζόμενους που επαγρυπνούν για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.