Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς, ο Χαλκίδης, η Μελίκη και ο Δημητριάδης- ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ ΜΕΛΙΚΗ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ;

Η επιλογή της Μελίκης ως πρώτου σταθμού στην αυριανή επίσκεψη Σαμαρά στην Ημαθία μόνο ως τυχαίο γεγονός δε μπορεί να είναι.
Είναι γνωστό ότι ένας πολιτικός που επισκέπτεται έναν νομό φτιάχνει ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με τα τοπικά κομματικά στελέχη και οι πόλεις που επισκέπτεται ή τα χωριά είναι τέτοια που...
 θέλουν να προσδώσουν ένα μήνυμα με αποδέκτες όχι μόνο το τοπικό ακροατήριο αλλά και γενικότερα.

Στην προκειμένη περίπτωση η έλευση Σαμαρά, ενός προέδρου δηλαδή που πιθανόν να είναι και πρωθυπουργός σε λίγες μέρες, και το γεγονός ότι επισκέπτεται τη Μελίκη σημαίνει πολλά πράγματα.
Κατ΄ αρχάς θεωρώ ότι η Μελίκη επελέγη ως η περιοχή της Ημαθίας που είναι αγροτική, είναι στη δεύτερη ταχύτητα της ανάπτυξης και η ΝΔ σημείωσε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό στις περασμένες εκλογές. Επίσης, από την περιοχή κατάγεται ο παλιός συνεργάτης του Σαμαρά, ο Μ. Χαλκίδης που την τελευταία στιγμή πήδηξε από το καράβι της ΝΔ και αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε και επίσης το ότι δεν κράτησε την δέσμευσή του ο πρόεδρος της ΝΔ να μην βάλει ως υποψήφιο τον Τσαβδαρίδη.

Επίσης, το ότι ο Σαμαράς θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη, τον μόνο δήμαρχο που εξέλεξε η ΝΔ στην Ημαθία έχοντας αντίπαλο τον τότε βουλευτή της ΝΔ Μ. Χαλκίδη, είναι ακόμα μια ένδειξη ή απόδειξη θα έλεγα ότι η ΝΔ όχι μόνο συνεχίζει να στηρίζει τον Δημητριάδη αλλά επενδύει πάνω του αρκετά έναντι της εκλογικής μάχης της 17ης Ιουνίου.

Προφανώς η ιστορία αυτή πλήττει το ίματζ του Μ. Χαλκίδη και της ομάδας του που φαίνεται ότι επιλέγει την ανοιχτή διαφοροποίησή του από τη ΝΔ αν και στην επιστολή της αποχώρησής του είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγώνες του κόμματος και του προέδρου προσωπικά.

Βέβαια, αύριο μπορεί να συμβεί το αντίθετο με αυτό που είπαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον τέως βουλευτή και να παραβρεθεί στην υποδοχή του Σαμαρά παρακάμπτοντας τις προσωπικές του αντιθέσεις με την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και να διαψεύσει πληροφορίες και σενάρια...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρη μηπως η μη επισκεψη Σαμαρά στην Αλεξάνδρεια είναι ακριβώς το αντίθετο;; Οτι δηλαδή είναι έμμεση στήριξη στον Χαλκίδη του οποίου την εδρα επισκέπτεται;; Γιατί όχι μια επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια και υποδοχή Σαμαρά στο Δημαρχείο;;; Γιατί τον τρέχει τον Δημητριάδη;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν καταφέρει πάλι να μην βγάλει Βουλευτή στο Νομό με τις επιλογές που κάνει πολύ θα το χαρώ, καλός είναι και ο Γιοβανόπουλος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιχνίδια του Λυκουρέτζου, όμως στις 17 Ιουνίου θα πάρει την απάντηση και στις 18 Ιουνίου θα πάρει τον πούλο και αυτός και ο Σαμαράς που κατάντησαν την ΝΔ παραμάγαζο τις Πολιτικής Άνοιξης.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΦΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΑΜΑΡΟΣΚΛΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος χαλκιδης, πιος σαμαρας? Ελεος!
Αυτοι τελειωσαν. Παμε για αλλα. Μακρια απο τους πολιτικους που διελυσαν την Ελλαδα μας και σε αυτο εχει ευθυνες και ο δικος μας ο χαλκιδης.
Μαυρο σε νδ πασοκ.
Μαυρο στους εγκληματιες της χωρας μας.
Μαυρο σε αυτους που τα οικονομησαν και σε εμας που πειναμε.
ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Η επίσκεψη Σαμαρά στην Μελίκη είναι συνέχεια μιας παράδοσης όπου είθισται προεκλογικά ο αρχηγός ή μεγάλο στέλεχος της ΝΔ που έρχεται στην Βέροια να επισκέπτεται και την Μελίκη ως ένα παλαιό"Κάστρο της Δεξιάς". Στο παρελθόν την είχαν επισκεφθεί, Ράλλης , Στεφανόπουλος Μητσοτάκης,Κώστας Καραμανλής κ.α