Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μας γυρνάει στη δραχμή

Σφοδρές αντιδράσεις - εκκινούμενες από διαφορετικές πολιτικές οπτικές - προκάλεσε η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους κινδύνους να τεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης και να μπει σε εθνικές περιπέτειες επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:
«Ακούσαμε, σήμερα, από τον...
ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά. Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία. Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση. Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.
Και προσθέτει: «Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη».
ΠΑΣΟΚ: Οδηγεί τους Ελληνες σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός ευρώ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου και «δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης. Ταυτόχρονα, μέσα από μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αντιφάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί όλες τις επιμέρους προτάσεις του στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν από τη δική τους σκοπιά, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να μας καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου από τις οποίες έχουμε ζωτική ανάγκη», ενώ «στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Αυτή που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος πολίτης».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει την Ελλάδα και εκτός ΝΑΤΟ, σε κατάσταση διεθνούς απομόνωσης, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων», ενώ υπογράμμισε ότι «πολιτικά, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά οξύ το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μετά τις 17 Ιουνίου».
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Χρειάζεται μαθήματα οικονομίας
Σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούς, «αυτό, όμως, δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ' όσους μιλάνε ελληνικά, αλλά και σε όσους δεν μιλούν, αλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του».
Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για θολή κατοχύρωση ΑΟΖ από πλευράς ΣΥΡΙΖA και μόνο με ανοχή της Τουρκίας, κάτι το οποίο, όπως υποστήριξε, διατηρεί την Ελλάδα «στα ίδια μονοπάτια φοβικής αντιμετώπισης της ιστορικής της ευκαιρίας».
ΚΚΕ: Ανθρακες ο θησαυρός
Με εξαγγελίες που θυμίζουν εκείνες του Κ. Σημίτη κατα την περίοδο προσαρμογής της Ελλάδας για την είσοδό της στο ευρώ μιλά η Αλέκα Παπαρήγα:

«Στην πραγματικότητα, έτσι όπως ακούσαμε το κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη, του κ. Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ», αναφέρει η Αλ. Παπαρήγα.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει απάτη την πρόταση κατάργησης μόνο του μνημονίου αφού «η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 έχει συγκεκριμένο άρθρο που λέει ότι είναι πακέτο με το μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα θα γίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το μνημόνιο».
Και επιτίθεται και στις εξαγγελθείσες αποκρατικοποιήσεις: «Όσον αφορά τις κρατικοποιήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνο για γέλια αυτά που λέει. Μιλάει για δημόσιο έλεγχο. Ο κρατικός έλεγχος δεν έχει πάψει ποτέ. Και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινωνικοποιήσει δημόσιες επιχειρήσεις που θα μας εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, φθηνό νερό».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει: «Άνθρακες ο θησαυρός. Φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα χειροκροτήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις του πρώτου γύρου. Σκεφθείτε πώς θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση».
ΔΗΜΑΡ: Μας βγάζει εκτός ευρωζώνης
Για πρόταση που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά. Προτείνει ρήξη και μετά διαπραγμάτευση, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά να προτείνει διάλογο με την ΕΕ.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή. Και η μεγάλη αντίφαση: Ενώ οδηγεί με την πρότασή του στο κενό, παράλληλα θέλει τα κονδύλια της σύμβασης για να υποσχεθεί παροχές. Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες. Πρέπει με την ψήφο του να πει ένα δυνατό όχι στον απομονωτισμό και τον λαϊκισμό. Ένα δυνατό ναι και εντολή για λύση στην υπεύθυνη Αριστερά», αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τάσος Αβραντίνης, δήλωσε:

«Πριν μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με τα λεφτά των άλλων πρέπει να αποδώσει στον ελληνικό λαό πλήρη λογαριασμό για το πού πήγαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα πέραν βεβαίως της πλουσιοπάροχης κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει από τους έλληνες φορολογούμενους.
Εκτός όμως από το σοβαρό αυτό θέμα ηθικής,για το οποίο πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο αρχηγός της «επαναστατημένης αριστεράς», είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορολογήσει εισόδημα που δεν υπάρχει, πλοία που έχουν εγκαταλείψει μαζικά την ελληνική σημαία, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εργοδότες και εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να μισθοδοτεί τις στρατιές των κρατικοδίαιτων του πελατειακού κράτους που πήρε ως μεταγραφή από το βαθύ ΠΑΣΟΚ».



ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: