Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στις 7 η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενώ ήδη γράφονται οι προγραμματικές- Άρχισαν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό

Δείτε τώρα ένα τραγελαφικό πράγμα που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την απόλυτη διαθεσιμότητα της ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στην Κυβέρνηση και να γίνει το αριστερό άλλοθι του διδύμου Σαμαρά- Βενιζέλου και το δήθεν αντιμνημονιακό αντίβαρο.
Ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις...

7 μμ θα συνεδριάσει η Κ.Ε για να αποφασίσει αν θα μετάσχει στην Κυβέρνηση Σαμαρά η ΔΗΜΑΡ και παράλληλα ήδη ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του κόμματος που με τους άλλους εκπροσώπους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άρχισαν να συνεδριάζουν ώστε να βρουν τα σημεία προγραμματικής σύμπτωσης.
Ψάχνουν να βρουν και ουσιαστικά συγγράφουν τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ που θα ...αποφασίσει το απόγευμα στις 7 να θα μετάσχει.

Καλό είναι το δούλεμα αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Είναι προφανής η πρεμούρα των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που πάσχουν από άκρατο κυβερνητισμό να πιάσουν υπουργικά γραφεία και να δείξουν τις ικανότητές τους αλλά πάει πολύ να μιλάνε για συλλογικές διαδικασίες και συντεταγμένη πορεία.

Αυτή η επιλογή της πλειοψηφίας απ΄ ότι φαίνεται θα "απελευθερώσει" δυνάμεις που ακόμα βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ και οι οποίες βλέπουν να μετατρέπεται το κόμμα τους, το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς που οι ίδιοι έφτιαξαν, σε μια δύναμη που απλώς συμπληρώνει το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί το Μνημόνιο και τους τραπεζίτες.

Είναι φανερό ότι το ζήτημα της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση Σαμαρά θα πυροδοτήσει τη συζήτηση που έχει αρχίσει στο εσωτερικό της με τα μέλη και τους ψηφοφόρους της να βγαίνουν δημόσια να υποστηρίζουν ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή της θα σημάνει και το πολιτικό της τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: