Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 21/06/2012 ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΤΑΝΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΡΑΣΙΣΤΙΚΩΝΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κάλεσαν σε Πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα το Σάββατο30/6, 6μμ για ανάληψη μεγάλης πρωτοβουλίας σε απάντηση των ρατσιστικών απειλώντης ΝΔ και της ασύδοτης δράσης των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής σεσυνεργασία  με την ΕΛΑΣ
  Στη  συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της...
ΚίνησηςΕνωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της πακιστανικήςΚοινότητας Ελλάδος μετανάστες  από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατάγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες  της Χρυσής Αυγής  στο Πέραμα, τη Νίκαια  και τη Κόρινθο. Υπάρχουν βαριάτραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
  Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ   αναφέρθηκεστο μαχαίρωμα μετανάστη  μέσα  στο σταθμό της Πλατείας Αττικής  και ζήτησε από τα σωματεία εργαζόμενων του Μετρό και του ΗΣΑΠκαθώς και από τις Διοικήσεις  του Μετρό και του ΗΣΑΠ να παρέμβουνκαθώς  έχει καταγραφεί σε βίντεο η επίθεση.
  Δήλωσε: «Με το Σαμαρά πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης  , οι απειλές τουγια κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια για τα παιδιά, «για ανακατάληψη τωνπόλεων», μαζικό διωγμό των μεταναστών και ένταση της επίθεσης στις δημοκρατικέςελευθερίες, όλα αυτά που έσπρωξαν στο προσκήνιο τους νεοναζί της Χρυσής Αυγήςκαι άνοιξαν το δρόμο στις επιθέσεις τους στις γειτονιές, υπάρχει ανάγκη τηςκλιμάκωσης του αγώνα. Οργανωμένα τάγματα της Χρυσής  Αυγής χέρι-χέρι μετην Αστυνομία επιχειρούν να σπείρουν ο τρόμο στις γειτονιές με επιθέσεις σεβάρος μεταναστών και αριστερών.
 Είναι ώρα τα συνδικάτα και  αριστερά να υπερασπίσουν τις ελευθερίες, ναδιεκδικήσουν να μην περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις του Σαμαρά, ναδιεκδικήσουν ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς   αποκλεισμούς,νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, να μπει τέλος στησυνεργασία ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής.  
 Καλούμε σε Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 30 Ιούνη, στο Πνευματικό Κέντρο τουΔήμου Αθήνας , ώστε να δώσουμε απάντηση από τη μεριά του μαζικού κινήματος στιςφασιστικές προκλήσεις, στη συνεργασία των νεοναζί με την Αστυνομία.»
          
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος δήλωσε:
«Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομίαώστε γίνονται μπροστά στα μάτια  τους  επιθέσεις και ξυλοδαρμοί καιδεν συλλαμβάνουν κανένα. ΟΙ αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουνμηνύσεις. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»
Μάλιστα από ένα μετανάστη  που πήγε να καταγγείλειεπίθεση από τη Χρυσή Αυγή στο  ΑΤ  Κορίνθου  οι αστυνομικοί  του ζητούσαν να καταθέσει ότι τον χτύπησε άλλος μετανάστης!

Επικοινωνία: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση Μεταναστών Εργατών, 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια: