Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17 Ιούνη

Βέροια, 20 Ιούνη 2012

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας που του έδωσαν την ψήφο τους την Κυριακή, φέρνοντάς τον στη δεύτερη θέση στην Ημαθία  (από την τρίτη που ήταν) με ποσοστό 23,63%.

Με την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίξαμε...
δρόμο στην ελπίδα.
Με την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήσαμε σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης, που προκύπτουν από την ισχυρή λαϊκή παρουσία, από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου. Επί της ουσίας δώσαμε ένα ισχυρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών της λιτότητας, που δεν πρέπει να σπαταληθεί.

Αναδείξαμε το ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελάχιστες μόλις μονάδες από το πρώτο κόμμα,  παρά τις λυσσαλέες και απαράδεκτες παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία. Αντιπολίτευσης υπεύθυνης και αποτελεσματικής που θα ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.

Πολίτες της Ημαθίας,
Από τη διαφαινόμενη κυβερνητική συνεργασία με πυρήνα τη ΝΔ θα προκύψει κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων και των μνημονιακών πολιτικών τους. Θα είμαστε αντίπαλοι, διότι έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε  την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας, την  αύξηση της ανεργίας, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας,  την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή της κοινωνίας. Οι οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής θα εκφραστούν και στον τόπο μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα.  Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και στη πρόοδο. Θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των αγώνων για την απόκρουση των συνεπειών από την εφαρμογή των μνημονίων, για την τοπική ανάπτυξη σε όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε την ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης και δημιουργίας παραδειγμάτων συλλογικής οργάνωσης της καθημερινότητας από τους ίδιους τους πολίτες

Διαβεβαιώνουμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους ότι ξεκινάμε μαζί ένα ταξίδι που θα είναι νικηφόρο, μια πορεία ελπίδας, για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μια νικηφόρα πορεία δικαίωσης. Θα επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση μαζί τους. Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε και ως  εντολή να προχωρήσουμε μαζί, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους. Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε ως εντολή και για δική μας ανασυγκρότηση, για τη δική μας επανίδρυση στην κατεύθυνση μιας μεγάλης μαζικής λαϊκής και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς.

Οι πολίτες της Ημαθίας με την ψήφο τους μας έδωσαν εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση του τόπου μας, με στόχο μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.

Για τη μη εκλογή βουλευτικής έδρας στο νομό μας από το δεύτερο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, να πούμε ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στο ληστρικό και εξόφθαλμα άδικο και άθλιο εκλογικό νόμο - αποτελεί και αυτός επινόηση των δικομματικών εταίρων- που προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς και αλλοιώνει βάναυσα τη λαϊκή εντολή.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τα εκατοντάδες μέλη και φίλους μας στο νομό, που έδωσαν έναν όμορφο αγώνα. Κερδίσαμε ακόμα μια μάχη. Από αύριο κιόλας συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας δίπλα  στην κοινωνία που υποφέρει για να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, όσους δεν έχουν δύναμη, όσους έχουν περισσότερο ανάγκη την αλληλεγγύη μας, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για το λαό μας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: