Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα, πιστεύει ο πρώην δήμαρχος- Τι είπε για το χρίσμα του ΄14

ρεπορτάζ
Σ. Τάμογλου
ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Συνέντευξη παραχώρησε χτες ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου στο Ράδιο Αλεξάνδρεια.
Ο πρώην δήμαρχος μίλησε με... την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις(και προφανώς υπό το πρίσμα και της χθεσινής εκδήλωσης που έγινε στην Αλεξάνδρεια;).
Ερωτώμενος– μεταξύ άλλων – για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ας μην ξεχνάμε πως ο Γκιόνογλου ΔΕΝ είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, μόνος στους3 δήμους της Ημαθίας, ενώ είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος το 2002 και το 2006 στον τότε Δήμο Αλεξάνδρειας) είπε πως δεν επεδίωξε το χρίσμα γιατί τα κόμματα πρέπει να είναι έξω από τις τοπικές κοινωνίες. "Κατέβασα ένα ψηφοδέλτιο που ήταν έξω από κόμματα και ο κόσμος αυτό το ψηφοδέλτιο το τίμησε" είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως "τα κόμματα δεν πρέπει να διορίζουν δημάρχους".
Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική σκηνή είπε πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της Κυριακής και πως θα ήταν καλύτερο ένας από τους δυο να έχει αυτοδυναμία. "Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος κουράστηκε ...καλά θα είναι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ …για να αλλάξει και το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα"
Ως προς τα του ΠΑΣΟΚ είπε: "Πιστεύω ότι θα επανέλθει το ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος έφυγε από του ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν θυμωμένος,γιατί κάτι του συνέβη, χωρίς να πιστεύει εκεί που πήγε. Αυτά τα κόμματα πιστεύω θα ξεφουσκώσουν όλα, ο κόσμος θα πάει εκεί που είναι η φυσική του θέση, αν το ΠΑΣΟΚ γυρίσει και λίγο προς τα αριστερά. Θεωρώ ότι εκεί θα οδηγηθεί το κόμμα,πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα αμέσως μετά τις εκλογές και να πείσει τον κόσμο ότι είναι εκεί για τον κόσμο"
Ερωτώμενος για την προσωπική του ενασχόληση με την πολιτική είπε πως μετά το καλοκαίρι θα υπάρχουν δηλώσεις αναφορικά με την τοπική σκηνή. Πάντως για διάδοχη κατάσταση δεν είπε τίποτε: "οι διάδοχοι θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται από μόνοι τους και να μην τους διορίζουν, οι διορισμοί είναι φαινόμενα παλιότερων εποχών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: